post_image

تحقیقات جدید نشان داده که غذا های حاوی روی مانند غذاهای دریایی، کاکائو و مرغ می توانند عامل آرتروز باشند.

 غذاهای غنی از روی می تواند موجب بروز آرتروز شود. غذاهای غنی از روی مانند غذاهای دریایی، کاکائو و مرغ می تواند سبب بروز آرتروز شوند.

 غضروف ها با تغییرات مولکولی ناشی از روند جایگزینی عنصر روی در بدن از بین می رود. با از بین رفتن غضروف ، استخوان ها با یکدیگر در تماس قرار می گیرند و این مساله موجب درد، تورم و خشکی استخوان ها و ایجاد آرتروز می شود.

نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد که آسیب بافتی مربوط به آرتروز به واسطه وجود روی در داخل سلول های غضروف ایجاد می شود.

 پروتئینی به نام ZIP8 حمل و نقل روی در داخل این سلول ها را بر عهده دارد و این پروتئین توالی مولکولی را برهم می زند و موجب تخریب بافت غضروف در موش ها می شود.

 نتایج این تحقیقات در ارایه روش های درمانی برای بیماری آرتروز بسیار موثر است .

 هنوز شواهد واضحی از نقش روی در بروز آرتروز وجود ندارد. اما در این مطالعه، ما مجموعه ای از وقایع مولکولی شامل هجوم روی به سلول ها تا تخریب غضروف را بررسی کردیم.

دانشمندان با بررسی موش های مبتلا به آرتروز مشاهده کردند سطح پروتئین ZIP8 که در غشای پلاسمایی سلول های غضروف تعبیه شده است و در حمل و نقل روی در داخل این سلول ها از محیط خارج نقش دارد، افزایش غیرطبیعی دارد.

آزمایش های ژنتیکی روی موش ها نشان داد که این مسیر روی (ZIP8 – MTF1) نقش کلیدی در تخریب غضروف و بروز آرتروز دارد.

دانشمندان امیدوارند که این یافته جدید به کشف و توسعه سریع داروهای نوین برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری ناتوان کننده بیانجامد.

بیماری آرتروز یکی از شایع ترین موارد بیماری آرتریت است و سالانه میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا می شوند.

برای آشنایی با درمان آرتروز بر روی لینک کلیک کنید

منبع:کاکو

Share →