منظور آسيبهاي اسكلتي – عضلاني چيست ؟
مجموعه مقررات و ائين نامه هاي ايمني و بهداشت شغلي آسيبهاي اسكلتي عضلاني را به صورت زير تعريف مي كند. هر گونه اختلال يا آسيب به ماهيچه ها ، تاندونها، رباطها ، مفاصل ، اعصاب ، رگهاي خوني ، بافتهاي نرم كه شامل فشار و تنش ،التهاب و درد كه ممكن است در اثر شغل فرد بوجود امده باشد، يا بوسيله كار فرد تشديد گردد گفته مي شود.
علائم انهايي هستند كه قابل مشاهده مي باشند و شامل موارد زير می باشند :
قرمزي و تورم
اشكال در حركت يك قسمت از بدن
لازم است مشکلات اسکلتي عضلاني کوچک در مراحل اوليه شناخته شوند و تحت درمان قرارگيرند. در صورتي که در شناخت نشانه هاي اوليه بيماري، کوتاهي صورت بگيرد، مشکلات کوچک وخیمتر شده و به صدمات جدي تبدیل ميشوند.
بنابراين لازم است کارکنان مشاغل اداری بخصوص کاربران رایانه، با اين علایم و نشانه ها، آشنا باشند تا در صورت تجربه هر یک از آنها، محيط کار خود و لوازم و ابزارهایشان را مجدداً ارزيابي کنند و آنها را دوباره تنظيم نمایند.
آيا نشانه ها و علایم اختلالات اسکلتي ، عضلاني را مي شناسيد؟
لازم به تذکر است که تجربه هر یک از اين علایم، لزوما به معناي ابتلاي به اختلالات اسکلتي- عضلاني نيست. برخی از علایم و نشانه های اسکلتی – عضلانی عبارتند از:
· بي حسي يا احساس سوزش و مورمورشدن دستها
· کاهش قدرت چنگش دست
· تورم و سفتي مفاصل
· درد در مچ دست، آرنج، ساعد، گردن، شانه، پشت، سر،كمر، ران،زانو، مچ پا
· کاهش محدوده حرکتي مفاصل شانه، گردن، پشت، آرنج ،كمر،زانو و مچ دست
· گرفتگي عضلات يا ضعف عضلاني
اگر علایم شما بيش از يک ساعت طول کشد، بايد به عنوان يک علامت خطر در نظر گرفته شود. دردهاي شبانه (يا افزايش شدت علایم در شبها) نيز علامت خطر ديگری است. در طي معاينات ادواري، وجود اين گونه دردها و ناراحتيها را به پزشک معاينهکننده خود گزارش دهید.
منبع:وبلاگ دکتر فروغ بهداشت حرفه ای