درمان آرنج تنیس بازان چیست؟

بیماری آرنج تنیس بازان اصطلاحی است که برای التهاب عضلات اکستانسور و سوپیناتور چسبنده به قسمت خارجی استخوان بازو در ناحیه آرنج بکار می رود.

درمان این بیماری شامل طیفی از استراحت، یخ گذاری، مصرف داروی ضد التهاب، فیزیوتراپی،

ورزشهای کششی و قدرتی مخصوص آرنج،

Taping،

بریس،

طب سوزنی،

پچ نیترات،

تزریق کورتیکواستروئید، تزریق PRP و

جراحی می باشد.

درصورتی که امکان ویزیت شدن شما توسط پزشک وجود ندارد، میتوانید فیزیوتراپی را شروع کنید، همچنین از انجام حرکات تشدید کننده درد هم خودداری کنید.

بیماری آرنج تنیس بازان طیف درمانی وسیعی دارد. یکی از نکاتی که بویژه در ورزشکاران نباید فراموش کرد تکنیک های اشتباه در زمان تمرین است. در صورتیکه این تکنیک های اشتباه اصلاح نشوند حتی بعد از درمانهای فراوان مجدد علایم بیمار عود خواهد کرد. پروناسیون یا چرخش بیش از حد دست به سمت داخل در زمان ضربات forehand یا serve و اکستانسیون یا خم کردن بیش از حد مچ دست به سمت عقب در زمان زدن ضربات  backhand یک دستی تعدادی از این اشتباهات تمرینی  . زمینه ساز آرنج تنیس بازان هستند.

با توجه به عدم پاسخ به 2 مرحله تزریق کورتیکواستروئید درمانی که در این مرحله توصیه می شود تزریقPRP (پلاسمای غنی از پلاکت) زیر گاید سونوگرافی می باشد

 اصول‌ کلی درمان‌

اصول کلی درمان بیماری تنیس البو شامل موارد زیر است:

1) آزمون‌های‌ تشخیصی‌ معمولاً لازم‌ نیستند ( رادیوگرافی‌ معمولاً همیشه‌ منفی‌ است‌). ۲) برای‌ تسکین‌ درد از گرما یا یخ‌ استفاده‌ کنید. از پوشش‌های‌ مرطوب‌ و گرم‌، لامپ‌ گرمادهنده‌ یا غوطه‌ور شدن‌ در گرداب‌ یا کمپرس‌ سرد یا کیسه‌ یخ‌ (هر کدام‌ مؤثرتر به‌ نظر برسد) استفاده‌ کنید. ۳) ممکن‌ است‌ درمان‌های‌ دیامتری‌، فراصوت‌ یا ماساژ دریافت‌ کنید.

این‌ موارد به‌ تسکین‌ سریع‌تر علایم‌ و بهبودی‌ کمک‌ می‌کند:

۱) ماساژ درمانی‌ ۲) ممکن‌ است‌ مجبور باشید برای‌ بی‌حرکت‌ کردن‌ آرنج‌ از یک‌ اسپلینت‌ ساعد استفاده‌ کنید. در زمان‌ استفاده‌ از اسپلینت‌، ورزش‌ زیر را ۴-۳ بار در روز انجام‌ دهید: بازوهای‌ خود را بکشید؛ مچ‌ دست‌ خود را خم‌ کنید؛ سپس‌ پشت‌ دست‌ خود را روی‌ یک‌ دیوار فشار دهید. آن‌ را به‌ مدت‌ یک‌ دقیقه‌ نگه‌ دارید. ۳) در صورت‌ شکست‌ سایر روش‌های‌ درمانی‌ ممکن‌ است‌ آزاد کردن‌ تاندون‌ در اپی‌کوندیل‌ با جراحی‌ لازم‌ باشد. ۴) استفاده‌ از تسمه‌ آرنج‌ تنیس‌بازان‌ را هنگام‌ از سرگیری‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری طبیعی‌ پس‌ از درمان مدنظر قرار دهید.

 داروها

۱) داروهای‌ ضد درد و ضد التهاب‌ غیراستروییدی‌ برای‌ کاهش‌ التهاب‌ ۲) تزریق‌ بی‌حس‌ کننده‌ها یا داروهای‌ کورتیزونی‌. کورتیزون‌ التهاب‌ را کاهش‌ می‌دهد و بی‌حس‌ کننده‌ها موقتاً درد را تسکین‌ می‌دهند.

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماري

تا زمان‌ محو علایم‌ تنیس البو ، فعالیتی‌ را که‌ باعث‌ ایجاد آرنج‌ تنیس‌بازان‌ بود، تکرار نکنید. سپس‌ به‌ تدریج‌ پس‌ از وضعیت‌گیری‌ مناسب‌، فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری طبیعی‌ خود را از سر بگیرید.

رژیم‌ غذایی‌

رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.

درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌تان‌ علایم‌ آرنج تنیس بازان را داشته‌ باشید. اگر علی‌رغم‌ درمان‌، علایم‌ ظرف‌ ۲ هفته‌ بهبود نیابند.

منابع: پرسش و پاسخ، وبلاگ دکتر فروغ

تماس