کفش طبی
یکی از روش های درمان زانو پرانتزی پوشیدن کفش طبی و بستن بریس که از منجر شدن به زانوی پرانتزی جلوگیری می کند.
پای پرانتزی
پرانتزی بودن یا به اصطلاح علمی آن ژنوواروم یکی از شایعترین مشکلات مربوط به مفاصل زانو است که می تواند به خاطر مشکلات و اختلال در اتصال استخوان ران و ساق به یکدیگر باشند. که در موارد شدید درمان پا پرانتزی با عمل جراحی امکان پذیر می باشد.
البته در بسیاری از موارد ژنوواروم یا پا پرانتزی خود استخوان و ساق و ران هم دچار انحنا هسند و همین یک حالت کمانی را برای کل پا به وجود می آورد.
چاقی، زود راه رفتن، سابقه خانوادگی، میتواند باعث باقی ماندن پاهای پرانتزی در بزرگسالی شود.
علل و عوارض پاهای پرانتزی و ضربدری
بسیاری از نوزادان با توجه به وضعیت قرار گیری در رحم با زانو پرانتزیبه دنیا می آیند. معمولا، این مشکل جای هیچ گونه نگرانی ندارد و وقتی کودک بزرگتر شد، پرانتزی بودن پا برطرف می شود.کوتاهی قد، خستگی زودرس، آرتروز زودرس، پارگی رباط های زانو، آرتریت روماتید از علل و عوارض پای پرانتزی و ضربدری می باشد.
درمان پای پرانتزی و ضربدری
تجویز کفش طبی و بریس برای کودکان، تا زمانی که راه میروند زانوها را به هم نزدیک کنند، کاهش هرگونه فشار از روی سیستم عصبی و بدنی، پرهیز از وضعیت نشستن چهار زانو و همچنین جراحی پای پرانتزی از روش های درمان زانوی پرانتزی محسوب می شوند.
دارو
برای کودکانی که به دیسپلازی استخوان مبتلا هستند، دارو درمانی میتواند نقش تعیین کننده و تاثیرگذاری در درمان زانو ضربدری، داشته باشد. برای مثال، کودکی که به راشیتیسم مقاوم در برابر ویتامین D مبتلا هستند باید از داروهای مناسب برای بهینه سازی فرآیند تشکیل استخوان و تامین مواد معدنی مورد نیاز آن استفاده کنند