اقدامات کمک درمانی برای بهبود کمردرد
فعالیت بدنی خود را درحد امکان ادامه دهید.بر خلاف گذشته که استراحت طولانی مدت برای بیماران کمردرد تجویز می شد؛ اکنون به این مطلب پی برده اند که ادامه فعالیت بدنی میتواند به بهبود کمردرد کمک کرده واز مزمن شدن ان و طولانی شدن روند بهبود کمردرد جلوگیری کند. استراحت طولانی مدت می تواند باعث افزایش درد و عوارض متعدد بی حرکتی گردد.
استراحت طولانی مدت بیش از دو تا حداکثر چند روز باعث بدتر شدن کمردرد می شود مگر در موارد خاصی که با تشخیص پزشک نیاز به استراحت مطلق می باشد .
فرد دچار کمردرد باید بمدت شش هفته یا تا زمان بهبودی درد کمر، از بلند کردن وزنه یا بار سنگین خودداری کند.
برای بهبود درد ناحیه کمر ،کیسه اب داغ یا کیسه محتوی قطعات کوچک یخ را می توان چند بار در روزاستفاده نمود.این کیسه ها باید لای حوله پیچیده شده ومستقیما روی پوست قرار داده نشوند.استفاده از یخ بیش از 20 دقیقه در هر بار به اعضای بدن اسیب وارد می کند. بجای کیسه محتوی قطعات یخ میتوان از کیسه محتوی سبزیجات یخ زده که لای حوله پیچیده شده هم استفاده نمود. قرار دادن بیش از 20 دقیقه یخ روی بدن میتواند باعث آسیب به بافتها شده و باید از آن اجتناب شود .
درمان داروئی انواع کمردرد
مسکن ها ضد درد مانند اسپرین، پارستامول(استامینوفن،تیلنول) ، ایبوپروفن(ادویل، ژلوفن، بروفن) مسکن های مناسب تری می باشند.
ژل، کرم وپمادهای مسکن مانند دیکلوفناک ، رهامین و ایبو پروفن نیز میتوانند برای رفع درد مفید باشند وکمردرد رابهتر کنند. درمورد نوع داروها ی موثراز پزشک سوال شود و بایدمراقب تداخل داروئی داروهای مسکن خوراکی و پمادها با یکدیگر و با سایر داروها بود. اگر کمردرد بیمار شدید باشد، ممکن است داروهای قویتر مانند سلکوکسیب ، ایندومتاسین و ناپروکسن(الیو) توسط پزشک تجویز شود. بیمار باید عوارض داروهای مسکن را در نظر گرفته بگیرد و لازم است درمورد این عوارض مطالعه شود.
این مسکن ها خطر درد و ناراحتی و یا خونریزی گوارشی ، ایجاد اختلال کلیوی وسایر عوارض را دارند. ایجاد عوارض با مسکن ها ممکن است بدون هشدار وعلامت روی دهد،بنابراین استفاده از روشهای غیر داروئی مانند درمانهای طب فیزیکی و توانبخشی و طب سوزنی وپمادها در درمان کمردرد ، مناسب تر است.
آخرین پژوهشها ی علمی حاکی از انست که درمان انتی بیوتیکی با تجویز پزشک برای بهبود تعداد قابل توجهی از کمردردها موثر است.
درمانهای طب فیزیکی وتوانبخشی در درمان انواع کمردرد
روشهای طب فیزیکی وتوانبخشی در درمان کمردرد کمک کننده هستند وباعث بهبودی می شوند. درمانهای طب فیزیکی طیف وسیعی از درمانها شامل تجویز ورزشهای خاص بطور اختصاصی برای هر بیمار، بهبودشکل قامت و مانیپولاسیون، طب سوزنی؛ تزریقات درمانی؛ لیزر درمانی می باشند که توسط پزشک طب فیزیکی وتوانبخشی پس از معاینه بیمار بطور اختصاصی توصیه می شوند.
جراحی کمردرد
بیشترافراد دچارکمردرد با انجام درمان طب فیزیکی وتوانبخشی بهبود می یا بند.
باید به این نکته مهم توجه داشت که جراحی برای بهبود کمردرد اخرین اقدام است. بعلاوه در بسیاری موارد جراحی دیسک باعث بدتر شدن کمردرد و ناتوانی بیمار شده است. بنابراین بهتر است پیش از اقدام به جراحی بایک متخصص طب فیزیکی وتوانبخشی مشورت شود.