پوست بهعنوان مهمترین پوشش، بدن را از خطر ابتلا به بیمارىهائى که راه ورود آنها از طریق پوست است، مصون نگه مىدارد. علاوه بر این، نقش مهمى در سلامت انسان دارد، زیرا از یک طرف سموم و مواد زاید بدن را به شکل عرق خارج کرده و از طرفى با جذب کردن اکسیژن عمل تنفس را کامل مىنماید. بهعلاوه وسیلهاى براى کنترل و ثابت نگهداشتن حرارت بدن است.
بهداشت پوست و مو
– از خستگی زیاد، كم خوابی ، استرس و عصبانیت بپرهیزیم.
– از اخم كردن ، انداختن چین و چروك و كشیدن پوست صورت خودداری كنیم.
– هنگام حرف زدن و فكر كردن به عضلات صورت فشار نیاوریم.
– اگر هنگام نگرانی ، هیجان ، تفكر و … عضلات چهره را به شكل خاصی تغییر دادهایم ، به محض آن كه متوجه شدیم ، وضع عادی به صورت خود بدهیم.
– آشامیدن 8-5 لیوان آب در طول روز باعث شفاف شدن وسفت شدن پوست و مو شده ، سموم را از بدن دفع میكند.
– از مواد غذایی سرشار از ویتامین ، غذاهای كم چرب و تازه، میوه ، سبزی و لبنیات استفاده كنیم.
– افزایش و كاهش متناوب وزن ، اثر نامطلوبی بر پوست خواهد داشت، بنابراین مراقب وزن خود باشیم.
– از لوازم آرایشی بدلیل اختلال در فعالیتهای طبیعی پوست كمتر استفاده كنیم.
– اشعه ماوراء بنفش نور خورشید، موثرترین عامل در ایجاد پیری و لكهای پوستی است.
– هرگز بدون استفاده از كرمهای ضد آفتاب متناسب با نوع پوست خود و با SPF (ضریب محافظت در برابر آفتاب ) بالای 15 در معرض تابش نور آفتاب قرار نگیریم، زیرا باعث ایجاد مشكلات پوستی از جمله خشكی پوست ، سوختگی و سرطان پوست میشود.
– هر نوع ضدآفتاب با هر SPF ، بیشتر از سه ساعت روی پوست موثر نیست و باید بعد از 3 ساعت مجدداً استفاده كنیم
– بیشترین مقدار اشعه خورشید در فاصله زمانی 10 صبح تا 3 بعدازظهر به زمین میرسد. بهتر است در این فاصله زمانی از قرار گرفتن مستقیم در برابر اشعه آفتاب خودداری كنیم.
– برای حفاظت كامل پوست در برابر تشعشات مضر نور خورشید، علاوه بر مصرف كرم های ضد آفتاب از پوششهایی مانند كلاه ، لباسهای آستین دار و دستكش استفاده كنیم.
– در صورت داشتن پوستی چرب، هرگز بدون مشورت با پزشك یا متخصص پوست و مو از هر صابونی برای شستن صورت خود استفاده نكنیم زیرا صابونهای كه مواد قلیایی بالایی دارند میتوانند سبب آسیب شدید پوستی شوند.
– گرد و غبار و دودی كه در پایان روز روی پوست مینشیند هر شب با كمك مواد پاك كننده كاملاً تمیز كنیم و سپس كرم مرطوب كننده مصرف نماییم.
– در صورت بروز هرگونه تغییر در شكل و قوام پوست و خالهای پوستی ، بلافاصله به متخصص پوست مراجعه كنیم.
– بعد از سن 30 سالگی، برای جلوگیری از پیدایش تغییرات سنی غیرقابل برگشت، حتماً از كرمهای مناسب و حافظ قوام پوست صورت و دور چشم و لب استفاده كنیم.
– فقط از محصولات آرایشی _ بهداشتی شناخته شده و معتبر استفاده كنیم .
– در صورت حساسیت وخارش پوست بدنبال مصرف محصولات آرایشی _ بهداشتی ، مصرف آن را متوقف نماییم و از محصول ملایمتری ( با توصیه پزشك) استفاه كنیم.
– هرگز بدون شستن آرایش پوست و مو به رختخواب نرویم، زیرا خوابیدن با صورت آرایش كرده، علاوه بر فشار بر پوست و پیری زودرس سبب پف آلود نمودن پوست صورت در صبح روز بعد نیز میشود.
– بعد از تعریق و انجام فعالیتهای ورزشی حتماً استحمام كنیم، تا چربی، مواد سمی و دفعی ناشی از تعریق پوست شسته شوند و سپس از یك مرطوب كننده مناسب برای بازگرداندن رطوبت به پوست استفاده كنیم .
– در صورت داشتن پوست خشك ، بهتر است از كرمهای چرب كننده نیز استفاده نمایید.
– برای انجام اعمال جراحی و زیبایی، به پزشك متخصص پوست و مو مراجعه كنیم و از مراجعه به افراد غیر متخصص بپرهیزیم.
تقویت موی سر
برای ایجاد تعادل در میزان ph پوست سر یک سهم سرکه سیب را با ۲ سهم آب ولرم مخلوط و استفاده کنید تا رنگ قرمز موی شما آشکار شود. مخلوط سرکه را به خوبی به مو و پوست سر ماساژ دهید و بگذارید خشک شود و سپس طبق معمول شست و شو دهید.
برای تقویت پروتئین مو، یک عدد تخم مرغ را با کمی شامپو مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه ماساژ دهید و سپس خوب بشویید.
به موهای خود روغن های گیاهی بمالید. روغن زیتون، بادام شیرین و جوجوبا، برای موها بسیار مفید است. برای موهای ضخیم روغن نارگیل مناسب است. موها را کمی نمناک کنید و سپس کاملا با روغن بپوشانید. کلاه پلاستیکی و سپس حوله گرم را برای نیم ساعت روی موها قرار دهید و طبق روال معمول با شامپو بشویید.
برای جلوگیری از موخوره، برای چند دقیقه به آرامی حوله را دور موهای خیس قرار دهید تا رطوبت جذب شود.
موهای سفید را که نسبت به رنگ های دیگر سریع تر کدر، خشک و کثیف می شود، هر روز با شامپو بشویید.
بین هر دفعه رنگ زدن مو حداقل ۴ هفته و بین هر های لایت و یا لولایت حداقل ۸ هفته فاصله بگذارید.
برای تقویت کردن موهای شکننده چند قطره روغن چوب صندل را با چند قطره روغن زیتون و جوجوبا به موها بمالید.
برای جلوگیری از خشک شدن مو به خصوص در فصل سرما دستگاه بخور در اتاق خواب قرار دهید.
برای کاهش آسیب به مو، تنها ۹۰ درصد رطوبت مو را خشک کنید. بعضی افراد بر این تصورند که موهای خیس را باید کاملا با سشوار خشک کرد.
اگر موهای خود را به شکل دم اسبی جمع می کنید، بهتر است روزی چند ساعت موها را آزاد بگذارید. سعی کنید موها را محکم پشت سر جمع نکنید.