سندروم تونل رادیال (درد آرنج):درمان ،علل و علائم آن

سندروم تونل رادیال (درد آرنج)

سندروم تونل رادیال Radial tunnel syndrome وقتی ایجاد میشود که عصب رادیال در حین عبور از یک تونل بافتی در ناحیه آرنج تحت فشار قرار میگیرد.

علائم و نشانه ها

علائم و نشانه های بیماری سندروم تونل رادیال (درد آرنج) بسیار شبیه به تنیس البو (آرنج تنیس بازان) بوده و تشخیص آن مشکل است.علائم آن به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال در ناحیه آرنج و در حین عبور از تونل رادیال ایجاد میشود. مهمترین علامت سندروم تونل رادیال (درد آرنج) احساس درد در سطح خارجی آرنج است . خصوصیات درد در سندروم  از لحاظ زیر مانند درد تنیس البو است  :

  1. درد روی اپی کندیل خارجی آرنج (برجستگی استخوانی که در سطح خارجی آرنج و درست زیر پوست لمس میشود) است  .
  2. شدت درد با خم کردن مچ دست به پشت شدیدتر میشود .

با این حال تفاوت هایی هم بین این دو بیماری هست که شامل :

  1. در تنیس البو درد درست در محلی که عضلات اکستانسور یا باز کننده ساعد به اپی کندیل خارجی میچسبند شروع میشود ولی در سندروم تونل رادیال (درد آرنج) محل درد بیشتر در 5 سانتیمتر پایینتر از اپی کندیل خارجی است یعنی جایی که عصب از داخل تونل رادیال و به عبارت دیگر از زیر عضله سوپیناتور عبور میکند.
  2. درد تونل رادیال بیشتر بصورت یک احساس خستگی شدید در محل است
  3. در سندروم تونل رادیال (درد آرنج) به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب رادیال عضلات پشت ساعد ضعیف شده و بیمار در گرفتن و بلند کردن اشیاء دچار مشکل و ضعف میشود

علل و دلایل

علل سندروم ممکن است هر کدام از موارد زیر باشد :

  1. کوچک و تنگ بودن تونل
  2. ورزش هایی که در آن بطور مکرر حرکات چرخشی ساعد و خم کردن مچ دست انجام میشوند .
  3. ضربه مستقیم به سطح خارجی آرنج و ساعد .

تشخیص

تشخیص این بیماری مشکل است. برای بسیاری از بیماران در ابتدا تشخیص تنیس البو داده میشود. مهمترین راه تشخیص بیماری معاینه دقیق پزشک و دقت به محل درد است. ممکن است انجام تست الکترومیوگرافی یا نوار عصبی بتواند به تشخیص بیماری سندروم تونل رادیال (درد آرنج) کمک کند.

درمان

درمان بیماری مشکل است. مهمترین اقدام اولیه در درمان سندروم تونل رادیال (درد آرنج) اجتناب از انجام حرکاتی است که شدت درد را افزایش میدهند.

– حرکت مکرر مچ دست به پشت موجب تشدید بیماری میشود. چرخش مکرر مچ دست مانند پیچاندن مکرر پیچ گوشتی شدت در را بیشتر میکند. باید از هل دادن، کشیدن و گرفتن اشیاء با قدرت زیاد اجتناب کرد.

– اگر درد در شبها بیشتر میشود ممکن است یک آرنج بند سبک بتواند به شما کمک کند. استفاده از سرمای موضعی، استفاده از تحریک الکتریکی محل و انجام حرکات کششی عضلات ساعد اقداماتی هستند که یک فیزیوتراپ خوب میتواند در جهت کمک به بیمار از آنها بهره ببرد.

– اگر بعد ار چند ماه انجام اقدامات فوق درد بیمار کاهش نیافت ممکن است پزشک معالج تصمیم به استفاده از عمل جراحی سندروم تونل رادیال (درد آرنج) بگیرد. در حین جراحی تمام مسیری که عصب رادیال از زیر عصب سوپیناتور و از داخل تونل رادیال عبور میکند در دید جراح قرار گرفته و نقاطی که در آنها به عصب فشار وارد میشود آزاد میشوند تا فشار از روی عصب رادیال برداشته شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

درمان بورسیت آرنج و آرتروز آرنج

تماس