شکستگی لگن و عوامل آن (قسمت 1)

شکستگی لگن از جمله شدیدترین آسیب های وارده به سیستم اسکلتی و بدن است. شکستگی های اطراف مفصل ران که به آنها شکستگی های زیر مفصل ران هم میگویند دسته ای از شکستگی لگن هستند که بیشتر در افراد مسن ایجاد شده و شایعترین علت شکستگی لگن زمین خوردن است.

شکستگی لگن عوارض متعددی داشته و زندگی فرد مبتلا را تا حدود زیادی دستخوش تغییر کرده و محدود میکند.

بهترین راه اجتناب از این عوارض و محدودیت ها پیشگیری از وقوع شکستگی لگن است. برای اینکه بهتر بدانیم به چه طریقی میتوان از وقوع شکستگی لگن پیشگیری کرد باید ابتدا بدانیم چه عواملی احتمال بروز این شکستگی ها را در افراد بیشتر میکنند.

عوامل شکستگی لگن

سن و شکستگی لگن

شیوع شکستگی لگن در مفصل ران ارتباط نزدیکی به سن دارد بطوریکه حدود 90 درصد از شکستگی لگن در سنین بالای 70 سالگی رخ میدهد. 20-15 درصد زنان 50 ساله در باقی عمرشان دچار شکستگی لگن در مفصل ران میشوند و این آمار برای مردان 6-3 درصد است.

30 درصد انسان هایی که به سن 90 سالگی میرسند دچار شکستگی لگن در مفصل ران شده اند.

در سنین بالا تغییرانی در بدن انسان ایجاد میشود که احتمال بروز شکستگی لگن را بیشتر میکند. مهمترین این عوامل عبارتند ار

  • شکستگی لگن در سنین بالا قوه بینایی افراد کاهش میابد
  • شکستگی لگن در سن بالا سیستم تعادلی بدن خوب کار نمیکند و عضلات هم ضعیف هستند
  • شکستگی لگن در سنین بالا توانایی تصمیم گیری انسان ها کند میشود

این عوامل همگی موجب میشوند تا احتمال زمین خوردن در سنین بالا افزایش یابد. ضعیف بودن استخوان ها کاستی نهایی در این زنجیره است که در نهایت موجب بروز شکستگی لگن میگردد.

جنس و شکستگی لگن

احتمال شکستگی لگن در مفصل ران در زنان سفید پوست دو برابر مردان است در حالیکه این آمار در زنان و مردان سیاه پوست تقریبا برابر یکدیگر است. این اختلاف جنسیتی تا حد زیادی به علت ضعیف شدن استخوان در زنان در سنین بالا است. زنان در سنین بالا 4-2 برابر بیش از مردان همسال خود زمین میخورند.

نژاد و شکستگی لگن

بروز شکستگی لگن در مفصل ران در زنان سفید پوست نژاد اروپایی دو برابر زنان سیاه پوست است. این اختلاف هم تا حد زیادی مربوط به تفاوت در تراکم استخوان در این دو دسته است. احتمال این شکستگی ها در زنان آسیایی کمتر از زنان اروپایی است که عمدتا به علت کوتاه بودن نسبی استخوان ران در زنان با نژاد آسیایی است.

ابعاد بدن و شکستگی لگن

افراد بلند قد ریسک بیشتری برای شکستگی لگن در مفصل ران دارند. این خصوصیت ممکن است به علت بلند بودن استخوان ران این افراد باشد که با تغییر در بیومکانیک مفصل ران موجب میشود تا در حین زمین خوردن نیروی بیشتری به استخوان های اطراف مفصل ران این افراد وارد شود.

همچنین احتمال شکستگی لگن در افراد لاغراندام بیشتر است که ممکن است به علت اختلافات هورمونی این افراد با افراد طبیعی یا چاق باشد.

تراکم استخوان و شکستگی لگن

مطالعات زیادی نشان داده است که احتمال شکستگی لگن در مفصل ران در افرادی که تراکم استخوانی پایینی دارند بیشتر است. تراکم استخوان های یک فرد بالغ تابع مستقیمی از پارامترهای نژادی و هورمونی افراد است ولی نکته مهم اینجاست که تغذیه مناسب و فعالیت بدنی کافی در دوران بلوغ تاثیر مستقیمی بر تراکم استخوان های فرد در میانسالی و کهنسالی دارد.

بیماران مبتلا به شکستگی لگن می توانند برای درمان شکستگی لگن خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

پیشگیری از شکستگی لگن

                                  پیشگیری از هذیان بعد از شکستگی لگن

                                                                                   درمان و علائم شکستگی لگن

منبع:ایران ارتوپد

تماس