علل و درمان غیر جراحی پارگی رباط صلیبی زانو

پارگی رباط صلیبی زانو

پارگی این رباط در ورزش‌هایی که همراه به ضربات شدید هستند و نیز هنگامی که زانو در هنگام حرکت سریع با هنگام توقف از از یک حرکت سریع دچار تغییر وضعیت شدید می‌شود، ممکن است رخ دهد.پارگی رباط صلیبی قدامی با علائم شنیدن صدای تق پس از ضربه، درد در بخش بیرونی و پشت زانو، تورم پس از چند ساعت، محدودیت حرکات زانو به علت درد و تورم و احساس ناپایداری در زانو، گیر کردن زانو یا خالی کردن زانو در هنگام انداختن وزن روی آن بروز می‌کند.

علل آسیب رباط صلیبی زانو

هنگامی رباط متقاطع جلویی پاره می شود که در اثر ضربه انتهای فوقانی درشت نی(تیبیا) نسبت به ران(فمور) به سمت جلو رانده شود یا زانو شدیدا به سمت عقب حرکت کند و در عین حال چرخش کند.

شایع ترین مکانیسم پارگی رباط متقاطع جلویی (صلیبی قدامی)چرخش زانو به خارج به همراه والگوس(انحراف زانو به داخل) زانو است. در زمانی که فرد بر روی اندام مربوطه تکیه دارد و به صورت ناگهانی به سمت مقابل می چرخد و تغییر جهت می دهد.محل پارگی ممکن است در ناحیه اتصال این رباط به انتهای تحتانی ران , انتهای فوقانی درشت نی و یا در وسط باشد.

علائم پارگی رباط صلیبی زانو

معمولا افراد آسیب دیده عنوان می کنند که زمان آسیب در حین چرخش شدید و ناگهانی زانوصدایی از زانویشان شنیده اند و بلافاصله دچار درد شدید زانو شده اند .معمولا بعد از آسیب در ۲ ساعت اول زانو متورم وگرم می شود(که بیمار برای کنترل تورم باید روی نواحی اطراف مفصل که متورم است یخ بگذارد و هر ۲ تا ۳ ساعت یک بار هر بار به مدت ۶ الی ۸ دقیقه این کار را انجام می دهد).

فرد اسیب دیده احساس بی ثباتی در زانو می کند و میگوید که در راه رفتن و تغییر جهت دادن زانویش خالی می کند . بعضی از بیماران فقط در حالت تند رفتن ،دویدن یا از پله پایین آمدن دچار درد یا خالی کردن زانو می شوند .

درمان غیر جراحی پارگی رباط صلیبی زانو

فیزیوتراپی درهر دو روش غیرجراحی و جراحی (گاهی حتی قبل از عمل جراحی) جهت تسریع و افزایش کیفیت روند درمانی موثر است.

منبع:وبلاگ دکتر فروغ

تماس