کمردرد
شاید بتوان گفت که کمردرد بعد از سرماخوردگی شایع ترین بیماری در انسان است و دومین علت مراجعه بیماران به پزشک می باشد. آمار نشان می دهد که 85% از افراد در دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت کمردرد به پزشک مراجعه کرده اند و 25% از مرخصی هایی که از محل کار گرفته می شود به علت کمردرد است.
با شیوع فراوان بیماری و علل متعددی که برای کمردرد مطرح می شود، کمردرد هنوز یکی از معماهای پزشکی است و هنوز علت بیشتر کمردردهای مزمن (بیشتر از 3ماه) مشخص نشده است. در 85% از موارد بیماران با مراجعه به علت کمردرد علت بیماری شان تشخیص داده نمی شود ولی 85% این بیماران طی 6-4 هفته اول بعد شروع کمردرد خوب می شوند. ولی بیش از 50% بیماران دچار کمردردهای راجعه خواهند شد.
اختلاف بارز بین انسان و سایرمهره داران در این است که انسان می تواند روی دو پای خود ایستاده و راه برود، در حالی که حثوانات به صورت چهار دست و پا راه می روند. این برتری اشرف مخلوقات که او را از سایر مهره داران متمایز می کند، علت اصلی کمردرد او است.
کمردرد علل مختلف دارد که شایع ترین آنها بیماری های ارتوپدی هستند. البته بیماری های دیگری مثل بیماری های دستگاه ادراری تناسلی زنان، حاملگی و بیماری های وابسته به آن، بیماری های عفونی مثل حصبه، تب مالت و…، بیماری داخلی و ناراحتی های روانی نیز می توانند باعث ایجاد کمردرد شوند .
در این انواع عوامل مکانیکی مثل خم شدن، بلند کردن اشیاء سنگین، سرفه کردن و غیره باعث تشدید کمر درد نمی شود. شایع ترین بیماری ارتوپدی که باعث کمردرد می شود عبارتند از: ناهنجاری های مادرزادی، وارد آمدن فشار بیش از حد تحمل به ستون فقرات، پارگی دیسک بین مهره ای، آرتروز مهره های کمری، سرخوردن مهره های کمری روی یکدیگر و به ندرت بیماری های عفونی، کجی ستون فقرات و تومورها و یکسان نبودن طول اندام های تحتانی. حال در این بخش به توضیح چند علل شایع کمردرد در 2 گروه کمردرد حاد و کمردرد مزمن پرداخته شده است.
کمردرد حاد
کمردردهایی که در این گروه قرار می گیرندکه به صورت ناگهانی شروع می شوند. به جز بیماری هایی نظیر شکستگی مهره ها، تومورها و عفونت های حاد، کمردردهای حاد بیشتر متعاقب بلند کردن اجسام سنگین، هل دادن ماشین و حرکت نامتعادل ستون فقرات مثل چرخش و پیچش ناگهانی ستون فقرات و بالاخره فعالیت های ورزشی سنگین بدون آمادگی قبلی به وجود می آید. این کمردردها شایع ترین نوع کمردرد حاد می باشند.
در این نوع کمردرد بیمار از درد قسمت پایینی کمر شکایت داشته، به زحمت قادر به خم و راست کردن مهره ها و راه رفتن می باشد.. در معاینه فیزیکی دچار انقباض و اسپاسم عضلات اطراف ستون مهره است که ممکن است همراه با کجی ستون فقرات باشد. حرکات ستون فقرات محدود و دردناک است.
بیماران مبتلا به کمردرد می توانند برای درمان کمردرد خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی) مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.