عوارض شکستگی مچ دست در کودکان

بر اساس یک تحقیق که نتایج آن در 2014 Annual Meeting of the American Academy of Orthopaedic Surgeons ارائه شد احتمال شکستگی های مچ دست در بچه های چاق بیشتر از بچه های با وزن طبیعی است و اتفاقا مشکلات جوش خوردن این شکستگی ها هم در بچه های با وزن بالا بیشتر است.

نتایج این تحقیق بر اساس مطالعه 157 بیمار که در سال های 2012-2011 برای درمان شکستگی مچ دست خود به یک مرکز درمانی شهری مراجعه کرده بودند استوار شده است. همه بیماران در ابتدا به توسط جااندازی بسته و گچ گیری تحت درمان قرار گرفتند. متغیرهایی مانند سن بیمار، وزن، قد، تعداد ویزیت های مورد نیاز، نیاز بعدی به انجام عمل جراحی و زوایای استخوان شکسته شده بعد از جوش خوردن ثبت و بررسی شد.

در افراد مطالعه شده 42 درصد وزن بالا داشتند و 29 درصد چاقی مفرط داشتند. 27 بیمار به علت جابجا شدن مجدد شکستگی نیاز به عمل جراحی پیدا کردند. در بچه هایی که جاق نبودند 12 درصد نیاز به جراحی پیدا کردند در حالیکه این عدد برای بچه های چاق 28 درصد بود. در بچه های چاق ویزیت های پزشکی بیشتر و رادیوگرافی بیشتری از محل شکستگی بعد از جااندازی اولیه آن مورد نیاز بوده است. همچنین در بچه های چاق احتمال اینکه جااندازی اولیه شکستگی در همان سعی اول موفقیت آمیز باشد کمتر از بچه های با وزن طبیعی بوده است.

نتایج مطالعه نشان داد که در بچه های چاق باید مراقبت های بعد از جااندازی شکستگی مچ دست بیشتر باد و احتمال اینکه در این افراد جااندازی بسته شکستگی موفقیت آمیز نباشد و آنها نیاز به عمل جراحی داشته باشند زیاد است.
با افزایش سن و تحلیل قوای بدنی، پوكی استخوان یك پروسه طبیعی است كه به دنبال آن شكستگیهایی در نواحی مختلف بدن رخ میدهد كه از این میان شكستگی مچ دست شایعترین نوع شكستگیها محسوب میشود.

هنگام زمین خوردن، مچ دست بیشترین آسیب را می بیند و مهم ترین علت صدمه به آن این است که فرد به طور ناگهانی روی کف دست سقوط می کند. گاهی استخوان های نزدیک مچ دست هم دچار شکستگی می شوند.این شکستگی می تواند از یک ترک خوردگی ساده تا شکستگی همراه با جابجایی استخوانی باشد.

پوكی استخوان در مردان به دلیل افزایش سن و در زنان علاوه بر افزایش سن با اختلالات هورمون دوران یائسگی همراه خواهد بود كه به دنبال آن شكستگیهایی با زمین خوردن هر چند آرام در افراد ایجاد میشود. شكستگی مچ در دست زنان مسن 6 برابر بیشتر از مردان بوده و بیشترین محلهای درگیری اول مچ و سپس شانه و ستون مهره است.

شکستگی های مچ دست انواع گوناگونی دارد که مهم ترین آنها عبارتند از

  • شکستگی کالیس
  • شکستگی اسمیت
  • شکستگی زائده نیزه ای
  • شکستگی بارتون
  • شکستگی صفحه رشد مچ دست
  • شکستگی اسکافویید

در شكستگیهای مچ دست، هدف اصلی از درمان، جااندازی و جوش خوردن شکستگی و بازگشت هر چه زودتر بیمار به زندگی طبیعی استحدود یك ششم از شكستگیهایی كه به اورژانسها مراجعه میشود مختص دست و مچ دست است و در جوانان شایعترین علت آن آسیبهای ورزشی است.

در این نوع شكستگیها بسته به میزان جابجایی استخوان و شكستگی، درمان با روش های جااندازی بسته و یا جراحی برای ثابت كردن و جوش دادن استخوان است. این نوع شکستگی ها معمولا برای جوش خوردن به 6 تا 8 هفته زمان نیاز دارند.

برای آشنایی با علل درد مچ دست بر روی لینک کلیک کنید

منبع:ایران ارتوپد.تولبار

تماس