شکستگی کشکک زانو
شکستگی کشکک زانو معمولا در اثر وارد شدن ضربه های شدید ناشی از تصادف و انجام برخی از ورزش های سنگین پیاده روی های مکرر و بالا رفتن زیاد از ارتفاعات و کوه نوردی در افراد به وجود می آید.درمان شکستگی کشکک زانو در اکثر مواقع جراحی می باشد و نوع انجام عمل جراحی درمان شکستگی زانو بنا بر نوع شکستگی وشدت آن توسط پزشک متخصص تعیین میگردد. شکستگی کشکک زانو عوارض و مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد می کند و این مشکلات تا مدت طولانی ادامه خواهد داشت.
عوارض
ساییدگی و آرتروز مفصل : شکستگی کشکک زانو معمولا به غضروفی که در پشت زانو قرار دارد آسیب می زند. این آسیب میتواند در دراز مدت سائیدگی مفصل ایجاد بکند به طوری که عده ی زیادی از بیمارانی که با شکستگی کشکک زانو مواجه می شونددر دراز مدت دچار استئوآرتریت زانو می شوند.
ضعف عضله چهار سر : ضعف عضلات چهارسر ران هم از دیگر عوارض شکستگی زانو است. باید از راست کردن وخم کردن زانو به مقدار زیاد خودداری کرد. البته این محدودیت ها معمولا آنقدر زیاد نیستند که ناتوان کننده باشند.
درد مزمن در جلو زانو : از عوارض شکستگی کشکک زانو بروز درد مزمن جلوی زانو است.
درمان
همان گونه که در ابتدا بیان شد معمولا درمان و ومعالجه ی شکستگی کشکک با انجام عمل جراحی صورت می گیرد. نوع جراحی برای درمان شکستگی کشکک زانو نیز بنا به تشخیص پزشک متخصص تعیین می گرددو بستگی به نوع وشدت اسیب دیدگی کشکک زانوی بیمار دارد.پس از انجام عمل جراحی کشکک زانو بیمار باید تا مدت طولانی و به دست اوردن سلامتی کامل تعدادی از نکات ایمنی را رعایت کرده و سعی کند فعالیت هایی را که به ناحیه ی زانو فشار وارد می کند انجام ندهد و از انجام کارهای سنگین و سخت که به کشکک زانو فشار و اسیب وارد می کند خودداری کند.بیمار باید مراقبت هایی را تا آخر عمر انجام دهد. وی نباید زانویش را کاملاً خم کند. به زبان دیگر نباید چمباتمه بزند. بالا رفتن از پله و نردبان هم برای این افراد فعالیت مناسبی نیست. معمولا نیاز میشود تا پین و سیم هایی که برای عمل جراحی به کار رفته اند بعد از یکی دو سال از زانوی بیمار خارج شوند. فردی که دچار شکستگی کشکک زانو شده باید وزن خود را همواره کنترل کند و سعی کند دچار اضافه وزن و چاقی بیش از حد معمول نشود و از نظر وزن در وضعیت وزن نرمال باقی بماند تا دچار زانو درد نشود و به زانوهایش فشار وارد نشود.