ابتلا به این بیماری در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد اما شیوع آن در زنان بیشتر و شایع تر ین سن بروز اولین تظاهرات آن دهه دوم سوم یا چهارم عمر است.این بیماری در واقع هر ارگان را در بدن گرفتار می سازد.اختلالات خلقی و عصبی از جمله سایکوز(جنون) و افسردگی نیز در این بیماری شایع هست پیش آگهی بیماری بیمار مبتلا از شکل مزمن و آرام با علائم و مشکلات نسبتا اندک تا نوع مرگبار و سریعا پیشرونده بیماری و مرگ زودرس متغیر است.
تشخیص بر اساس یافته های بالینی و آزمایشگاهی استوار است.و بر این اساس معیار های بالینی خاصی برای بیماری تعیین شده است.تشخیص بیماری بر اساس طبقه بندی بر مبنای 11معیار می باشد.در فردی که به طور همزمان و طی معاینات پزشکی با هر فاصله ای دارای 4 معیار یا تعداد بیشتری از معیار های مذکور باشد تشخیص سیستمیک لوپوس اریتماتوز انجام می گیرد.
معیار ها عبارتند از:
1-راش ناحیه ی گونه.
2-راش دیسکویید.
3-حساسیت به نور.
4-زخم های دهانی.
5-آرتریت.
6-سروزیت.
7-بیماری کلیه.
8-بیماری عصبی.
9-بیماری خونی.
10-بیماری ایمنی.
11-آنتی بادی ضد هسته ای.
انواع لوپوس اریتماتوز
لوپوس اريتماتوز ديسكوييد (Discoid Lupus Erythematosus) یک اختلال مزمن پوستى است که تعداد کمى از بیماران مبتلا به لوپوس سيستميك اريتماتوز نیز هستند در این بیمارى پچهای خارشدار ، قرمز ، پوسته دهنده بر روی صورت ، سر و پشت گوشها پدیدار میگردند .
* لوپوس اريتماتوز سيستميك (Systemic Lupus Erythematosus) يك اختلال خودايمني مزمن است كه اندامهاي مختلفي چنان پوست ، مفاصل و كليه را درگير ميكند . این عارضه شایعترین نوع این بیماری بوده و معمولا با همان نام لوپوس اطلاق می گردد . افراد متأثر از این بیماری دارای طیف وسیعی عوارض هستند .
* لوپوس اريتماتوز ناشی از دارو (Drug-induced lupus erythematosus) بیمارى است با علائم مشابه لوپوس که در نتیجه استعمال پاره ای از داروها ایجاد میگردد .
منبع:علمی دکتر سردار