نرمی غضروف کشکک زانو
پشت استخوان کشکک دارای غضروفی است که با سطح جلویی زانو ایجاد مفصل می کند. اگر به هر دلیل، این سطح غضروفی دچار نرمی یا تخریب شود؛ این بیماری به وجود می آید.
علل ایجاد کننده
علّت ایجاد این بیماری به طور دقیق مشخّص نیست ولی مسایل زیر در آن مؤثّر هستند:
۱- انحرافات مادرزادی محور ران و زانو.
۲- فعّالیت های سنگین ورزشی که فشار بیش از حد به زانو می آورند: این مشکل در جوانانی که اصرار دارند با ورزش سنگین، خیلی سریع مرزهای قهرمانی را فتح کنند زیاد دیده می شود.
۳- بی حرکتی زیاد و کمبود فعّالیت بدنی: می تواند منجر به ضعف عضله چهارسر شود. ضعف این عضله، نرمی غضروف کشکک را به دنبال دارد.
۴- ضربه به زانو
شیوع
این بیماری در نوجوانان و جوانان و به ویژه دختران از شیوع بیشتری برخوردار است.
علایم و نشانه ها
۱- درد: درد معمولاً متناوب است(گاهی وجود دارد و گاهی وجود ندارد) و در قسمت جلوی زانو حس می شود. بلند شدن از صندلی، بالا یا پایین رفتن از سراشیبی، بالا و پایین رفتن از پلّه، خم کردن همزمان زانوها(به ویژه در دامنه های زیاد)، فعّالیت های جهشی، دویدن، چمپاتمه زدن، دو زانو و چهار زانو نشستن می توانند باعث تشدید درد شوند. این درد گاهی به پشت زانو تیر می کشد.
۲- احساس سفتی یا خشکی: به ویژه پس از نشستن یا بی حرکتی طولانی، بیمار احساس سفتی در حرکات زانو دارد که با کمی راه رفتن بهبود پیدا می کند.
۳- تق تق کردن زانو.
۴- در رفتن زانو از زیر پا به هنگام راه رفتن.
۵- احساس خستگی زانو: گاهی بیمار احساس می کند که زانویش زور کافی برای حرکت ندارد.
۶- قفل شدن های موقّتی زانو.
۷- تورّم زانو: که البتّه چندان شایع نیست.
درد قسمت قدامی زانو
درد قسمت قدامی زانو,اصطلاحی است کلی که بطور یقین بیش از یک اختلال بالینی را شامل میشود. ماهیت غیر اختصاصی این اصطلاح, نشان دهنده این مطلب است که علت درد همیشه مشخص نمیشود.این حالتهای بالینی, بطور اختصاصی در نوجوانان, و مخصوصا دختران رخ میدهد.توضیحات زیر مربوط به یکی از ضایعات بخوبی شناحته شده بنام کندرو مالاسی استخوان کشکک هستند. علایم مشابهی نیز ممکن است در غیاب تغییرات مشخص استخوان کشکک رخ بدهد که عامل مسبب آنها نامشحص است.
● کند رومالاسی کشکک
در این بیماری , غضروف مفصلی ( مخصوصا قسمت داخلی آن) به دلایلی که مشخص نیست خشن و رشته رشته میشود. تصور میگردد که سایش ایجاد شده بین ناحیه آسیب دیده وقسمت داخلی زائده انتهای پائینی استخوان ران , مسول بروز درد است. این بیماری با آرتروز تفاوت دارد ولی ممکن است آرتروز سالهای بعد اضافه گردد.
منبع:سلامت باشید,ایران سلامت