پيشگيري از صافي كف پا با توجه به راه رفتن كودك

 

 با اين‌كه 97 درصد موارد ابتلا به صافي كف ‌پا از نوع انعطاف‌پذير بوده و در صورتي كه از كودكي اقدام شود، قابل درمان است،  والدين بايد از 18 ماهگي به بعد به نحوه راه

رفتن كودك توجه كنند و در صورتي كه احساس كردند پاشنه پاي كودك بدرستي روي زمين قرار نمي‌گيرد و انحنا دارد، بسرعت به پزشك مراجعه كنند.

 در گفتگو با ايسنا با بيان اين‌كه صافي كف پا ممكن است به صورت مادرزادي و يا در دوران كودكي ايجاد شود و داراي 2 نوع سفت و انعطاف‌پذير است،  صافي كف پاي سفت كه تنها 3 درصد كل موارد ابتلا به صافي كف ‌پا را تشكيل مي‌دهد، با انجام فعاليت‌هاي فيزيكي درمان نمي‌شود.

 اگر صافي كف‌ پا بموقع تشخيص داده شود، مي‌توان با تجويز كفش‌هاي مناسب آن را درمان كرد، كف كفش نبايد صاف باشد. كفشي مناسب است كه داراي پاشنه 3 سانتي‌متري باشد. قسمت جلوي كفش نبايد تنگ بوده و كناره كفش نيز بايد نرم و انعطاف‌پذير باشد. همچنين افرادي كه كف‌ پاي صاف دارند، بايد كفشي را انتخاب كنند كه ثبات پا را حفظ كرده و مانع از پيچ‌خوردگي پا شود.

 درباره نحوه تشخيص مشكلات پا در دوران كودكي  كودكاني كه داراي مشكلاتي مانند صافي كف پا هستند، معمولا دچار لنگي بوده و تمايلي به بازي كردن نشان نمي‌دهند و بيشتر ترجيح مي‌دهند كه بنشينند. والدين در صورت مشاهده اين علائم در كودك به پزشك مراجعه كرده تا با تجويز پزشك و تقويت عضلات كودك از طريق بازي‌درماني، مشكل برطرف شود.

 در صورتي كه صافي كف پا درمان نشود، در بزرگسالي منجر به چرخش استخوان ساق‌ پا، درد زانو و لگن و در نهايت كمردرد مي‌شود.

منبع:پی سی پارسی 

تماس