کشیدگی و پیچ خوردگی زانو

کشیدگی عضله

كشیدگی‌ عبارت‌ است‌ از كشیده‌ شدن‌ یا پارگی‌ عضله‌.

پیچ خوردگی زانو

پیچ‌ خوردگی‌ عبارت‌ است‌ از كشیده‌ شدن‌ یا پارگی‌ رباط‌. پیچ‌خوردگی‌ غالباً در مچ‌ پا، زانو یا انگشتان‌ دست‌ رخ‌ می‌دهد، هر چند هر مفصلی‌ می‌تواند دچار آن‌ شود. مفاصل‌ دچار پیچ‌خوردگی‌ در هنگام‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری دچار زانو درد می‌شوند.

علایم‌ پیچ خوردگی زانو

درد یا حساسیت‌ به‌ لمس‌ در ناحیه‌ مبتلا؛ شدت‌ درد بسته‌ به‌ وسعت‌ آسیب‌ فرق‌ می‌كند. تورم‌ مفصل‌ مبتلا قرمزی‌ یا كبودی‌ ناحیه‌ آسیب‌، یا به‌ سرعت‌ و یا چند ساعت‌ پس‌ از آسیب‌ كاهش‌ قابلیت‌ حركت‌ طبیعی‌ در مفصل‌ آسیب‌ دیده‌

علل‌ پیچ خوردگی زانو

كشیدگی‌ها معمولاً با آسیب‌های‌ ناشی‌ از استفاده‌ بیش‌ از حد همراه‌ هستند. پیچ‌خوردگی‌ها معمولاً ثانویه‌ به‌ تروما (سقوط‌، پیچ‌ خوردن‌ یا حوادث‌ اتومبیل‌) رخ‌ می‌دهند. مچ‌ پا به‌ خاطر ضعف‌ ناشی‌ از ساختمان‌ تشریحی‌ خود، موقعیت‌ رو باز آن‌ و استرس‌ كه‌ در ورزش‌ و فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ تفریحی‌ تحمل‌ می‌كند، بیشتر آسیب‌ می‌بیند. گاهی‌ افتراق‌ پیچ‌خوردگی‌ از كشیدگی‌ مشكل‌ است‌.

ممکن است کشکک زانو در طول فعالیت‌های ورزشی، هنگامی که زانو در یک موقعیت غیرطبیعی پیچ می‌خورد و پا به صورت محکم روی زمین کاشته شده است، جابجا شود. برای مثال، اگر شما در حال بازی فوتبال و پایتان روی چمن مستقر باشید و در این حالت زانویتان پیچ بخورد، ممکن است کشکک از جای خود به بیرون کشیده شود و نیمه دررفتگی یا دررفتگی رخ دهد.

عوامل تشدید كننده پیچ خوردگی زانو

چاقی‌ تروما ورزش‌ بیش‌ از حد گرفتن‌ وضعیت‌های‌ نامناسب‌ كفش‌های‌ نامناسب‌ و پاشنه‌ بلند فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ پرخطر مثل‌ اسكیت‌سواری‌ و ورزش‌های‌ تماسی‌، اسكیت‌ روی‌ یخ‌، كوهنوردی‌، اسكی‌ و صخره‌نوردی‌

پیشگیری‌ از پیچ خوردگی زانو

سطح‌ مناسبی‌ از تناسب‌ فیزیكی‌ را حفظ‌ كنید. از آسیب‌ پرهیز كنید: پیش‌ از فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری های‌ توان‌فرسا مفاصل‌ ضعیف‌ را با بانداژهای‌ حمایت‌كننده‌ ببندید. قبل‌ و بعد از ورزش‌، حركات‌ كششی‌ عضلات‌ را انجام‌ دهید. برای‌ پیشگیری‌ از عود با ورزش‌ عضلات‌ ضعیف‌ را تقویت‌ كنید.

درمان آسیب رباط بدنبال پیچ خوردگی مچ پا بدون فیزیوتراپی ناقص است. البته منظور از فیزیوتراپی در اینجا استفاده از چند دستگاه برای گرم کردن و یا تحریک الکتریکی و یا استفاده از لیزر یا اولتراسوند نیست. پیچ خوردگی و کشیدگی مج پا بر اثر آسیب رباط های جانبی که در سمت خارجی مچ پا قرار دارند ایجاد میشود. در این آسیب، رباط دچار پارگی های میکروسکوپی و یا پارگی های واضح شده و این امر مچ پا را بسیار دردناک و متورم میکند. درمان ناقص این آسیب میتواند موجب ناپایداری مچ پا و درد مزمن و عود کننده در این ناحیه میشود.

درمان آسیب رباط زانو

درمان آسیب رباط مچ پا بدنبال کشیدگی و پیچ خوردن در بسیاری از موارد با استفاده از گچ گیری انجام میشود. گچ گیری به منظور بیحرکت کردن مچ پا صورت میگیرد و این بیحرکتی میتواند موجب التیام و ترمیم رباط آسیب دیده شود. با این حال درمان فقط محدود به مدتی بیحرکتی نیست. پس از چند هفته بیحرکتی بیمار باید با انجام نرمش های طبی خاص، عضلات ساق پا را تقویت کرده و قابلیت انعطاف مفصل مچ پا را افزایش دهد. این نرمش ها میتوانند تحت نظر پزشک معالج یا فیزیوتراپ انجام شوند ولی مسئول انجام این حرکات خود بیمار است که باید آنها را به درستی یاد گرفته و در منزل انجام دهد. در صورتی که درمان پیچ خوردگی مچ پا به درستی انجام شود اکثر قریب به اتفاق بیماران بهبودی کامل میابند.

منبع:ایران ارتوپد,گیگا پارس

تماس