کمردرد

در بسیاری از مواقع پزشکان نیز نمی توانند علت کمردرد شما را تشخیص دهند که به این موارد “غیر اختصاصی (nonspecific)” گفته می شود.

خبر خوب این است که علارغم اینکه حتی پزشکان نیز نمی توانند علت بسیاری از کمردرد ها را تشخیص دهند اما درمان کمردرد در این شرایط نیز امکانپذیر است.

هنگامی که شما به کمردرد دچار می شوید اولین قدم برای رفع مشکل این است که بدانید کمردرد شما به چه دلیلی به وجود آمده است.

علل و دلایل

  • صدمه دیدن عضلات و رباط ها و کمردرد. این قضیه شایعترین علت بروز کمردرد است. گاهی اوقات، یک پارو کردن ساده ی برف و یا جا به جا کردن صندلی در محل کار می تواند باعث کشش بیش از حد عضلات و یا رباط ها شود. این قضیه به رگ به رگ شدن و کشیدگی منجر می شود. بسیاری از این صدمات بعد از چند روز تا چند هفته التیام می یابند.
  • آسیب دیدن دیسک و کمردرد. دیسک ها مانند تشک هایی هستند که بین استخوان های ستون فقرات قرار گرفته اند. آنها مانند کمک فنر عمل می کنند. یک فشار فیزیکی و یا آسیب دیدگی می تواند منجر به صدمه دیدن دیسک کمر شما شود. به این حالت بیرون زدگی (فتق) و یا پارگی دیسک کمر گفته می شود. پارگی دیسک کمر می تواند موجب ایجاد التهاب و فشار بر روی عصب ها شود و همین امر باعث درد هایی مانند کمردرد سیاتیک می شود.
  • آرتروز و کمردرد. آرتریت می تواند بر روی مفاصل ستون فقرات که به آنها مفاصل فاست (facet joints) گفته می شود اثر بگذارد و این امر زانو یا مچ دست شما را تحت تاثیر قرار دهد. با بالاتر رفتن سن دیسک ها تجزیه و کوچکتر می شوند. ممکن است مفاصل فاست به هم ساییده شوند. در این حالت ممکن است هنگام بیدار شدن شما در پشت خود احساس سفت شدگی داشته باشید و یا هنگام بلند شدن و راه رفتن احساس کمردرد داشته باشید.
  • پوکی استخوان و کمردرد. استخوان های ضعیفتر احتمال شکستگی بیشتری دارند. این قضیه شامل استخوان های ستون فقرات نیز می شود.
  • تنگی کانال نخاعی  و کمردرد. استخوان های ستون فقرات، نخاع شما را احاطه کرده اند. نخاع دسته ای از اعصاب است که پیام های بین مغز و بدن را جا به جا می کند. در صورتی که فضای اطراف نخاع باریک شود می تواند بر روی اعصاب فشار وارد آورد و موجب بروز کمردرد شود. شایعترین علت این حالت آرتروز است که می تواند منجر به رشد استخوانی به نام اسپرز (spurs) شده که این استخوان بر روی فضای اطراف نخاع فشار وارد می کند.
  • سر خوردن مهره یا اسپوندیلولیستزی (Spondylolisthesis) و کمردرد. مفاصل و رباط ها، استخوان های ستون فقرات را سر جای خود نگه داشته اند. اگر آنها خیلی شل باشند استخوان ها می توانند سر بخورند و یا همدیگر را بلغزانند. این حالت اغلب می تواند به اعصاب حساس فشار وارد کند.

بسیاری از اختلالات و اشکالات دیگر نیز مانند اسکولیوز (scoliosis) می توانند منجر به کمردرد شوند.

بهتر است در شرایط زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • کمردرد  شما بعد از 10 روز بهتر نشد.
  • کمردرد شما به علت یک آسیب دیدگی به وجود آمده باشد.
  • اگر کمردرد با بی حسی یا سوزن سوزن شدن و یا مشکل در مثانه و روده و یا کاهش وزن بدون دلیل موجه مواجه شدید.
  • اگر سابقه ی سرطان، پوکی استخوان و یا مشکلات سیستم ایمنی بدن دارید.
  • اگر بیش از 70 سال سن دارید.

بیماران مبتلا به کمردرد می توانند برای درمان کمردرد خود به بهترین مرکز جامع ارتوپدی و فوق تخصص زانو در تهران (دکتر وریانی)  مراجعه کرده واز بهترین و جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

علل و علت کمردرد

                         پیشگیری از کمردرد با ورزش

                                                                 درمان درد کمر به روش تزریق اپیدورال

منبع:قطره

مقالات مرتبط

جراحی بینی

نتایج جراحی زیبایی بینی در صورتی مثبت است که جمیع شرایط ذیل موجود باشند: اولا نازیبایی بینی با عمل جراحی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس