داشتن لبهای زیبا یكی از خواسته های همیشگی زنان بوده است و به همین دلیل تاكنون از روشهای گوناگونی جهت این كار استفاده شده است كه از این بین میتوان به استفاده از وسایل آرایشی، حجم دهنده، خط لب، تزریق ژل، تزریق بوتاكس و اعمال جراحی گوناگون اشاره كرد.
از آنجائی كه روش های غیر جراحی همگی موقتی هستند و بعد از گذشت مدتی باید تجدید شوند روشهای جراحی گوناگونی برای این منظور به وجود آمده است. در بعضی از این روشها برشهای بزرگی دور تا دور لب و یا در داخل دهان داده میشود كه با بروز عوارض اجتناب ناپذیری همراه است و نتیجه مطلوب بیمار را نیز به همراه ندارد.
در روشهای نسبتاً جدیدتر از قسمتی از پوست و یا تاندون ناحیه ساعد برای ساختن چیزی شبیه پروتز استفاده میشود تا از آن برای برجسته كردن و بزرگتر كردن لب استفاده كنند ولی مشكل این روش آن است كه پس از آن لب حالت یكنواختی پیدا میكند.
در جدیدترین روش دائمی برجستهتر و بزرگتر كردن لب از پروتز بسیار نرمی كه از جنس پروتز سینه است (پروتزی كه سالهاست در تمام دنیا برای بزرگتر كردن سینه تعداد كثیری از زنان بدون عارضهای قابل توجه بکار می رود) استفاده میشود. در این روش با دو برش دو میلیمتری در گوشههای لب بدون این كه برش بزرگی در كار باشد و جای عمل معلوم شود طی یك عمل سرپایی و به كمك بیحسی موضعی پروتز در لب بالا و لب پائین كار گذاشته میشود. در دوره پس از عمل بیمار تورم و خونمردگی مختصری دارد و ممكن است در لب خود احساس سوزن سوزن شدن نماید. تمام این مسائل گذراست و به سرعت از بین میرود. به یبمارانی كه تحت این عمل جراحی قرار میگیرند توصیه میشود كه پس از عمل تمرینات خاصی را انجام دهند و از گاز زدن لقمههای بزرگ پرهیز نمایند.
چنانچه بیمار سابقه تب خال داشته باشد باید حتماً از چند روز قبل از عمل تحت درمان پیشگیری از نظر این ویروس قرار گیرد و درمان خود را تا چند روز پس از عمل ادامه دهد.
نكته حائز اهمیت در مورد این پروتز این است كه این پروتز دائمی است و نیازی به تعویض ندارد و چنانچه بیمار به هر دلیلی با آن احساس مشكل نماید به راحتی و درعرض چند دقیقه آن هم به كمك بیحسی موضعی قابل خارج كردن است.
روش های معمول و متداول امروزی برای برجسته کردن لب ها و گونه گذاری کدامند؟
پرکننده های (Filler) معمول و مرسوم امروزی ۲دسته اند:
ژل ها: بهترین و مطمئن ترین نوع ژل ها، ژل های هیالورونیک اسیدی قابل جذب هستند. مهمترین نکته آن است که از مارک های معتبر و موردتأیید سازمان FDA استفاده شود.
اگرچه مدت ماندگاری این نوع ژل ها بین یک سال تا یک سال و نیم است ولی در عوض عارضههایی مانند (گلوله شدن، جابه جایی و عفونت)را ندارند اما درگذشته ژل هایی که به کار می رفتند، غیرقابل جذب بوده و عوارضی از جمله جابه جایی، گلوله شدن و عفونت داشتند که امروزه تقریبا منسوخ شده اند و ژل های جدید که قابل جذب هستند جایگزین برتر آنها شده اند، چون کاملا سازگار با بافت طبیعی بدن انسان ساخته شده اند و هیچ نوع عارضه ای برای شخص ایجاد نمی کنند.
تزریق چربی: همان طور که در مقالات پیشین گفته شد از بافت چربی طبیعی بدن خود فرد برای حجم دادن و برجسته کردن لب ها و گونه ها می توان استفاده کرد.
چه نواحی ای از لب ها قابل برجسته سازی هستند؟
ـ شایع ترین قسمت هایی که پروتز لب در آن صورت میگیرد قسمت ورمیلون لب، یعنی قسمت مرزی بین حواشی لب ها و قسمت قرمز لب هاست. این کار سبب می شود تا قسمت خارجی لب ها بیشتر نمایان شود. گوشه های لب ها نیز می تواند تحت پرکردن قرارگیرد. گوشه های لب به مرور زمان و در اثر سن و نیروی جاذبه به سمت پایین جابه جا می شوند که با تزریق می توان آنها را به حالت اولیه برگرداند. می توان دو خط برجسته مابین سوراخ بینی و لب فوقانی را نیز که به مرور زمان برجستگی خود را از دست می دهند، مجددا با تزریق به حالت جوان برگرداند بنابراین تمامی قسمت های لب امکان برجسته سازی و برگرداندن به حالت جوانی را دارند.
آیا جراحی پروتز لب دردناک است؟
لبها ساختمانهایی بسیار حساس هستند و هرگونه دستکاری بر روی آنها دردناک است. این درد تقریبا در تمام موارد با استفاده از داروهای ضد درد کاهش یافته و به راحتی تحمل میشود. بسیار به ندرت ممکن است درد شدید باشد و عملکردهای لب شامل صحبت کردن و غذا خوردن را تحت تاثیر قرار دهد. احساس سفتی، پُری و سوزش بعد از عمل طبیعی است و با دارو برطرف میگردد.
آیا جای برش باقی میماند؟
هیچگونه اثری از برش و جای بخیه باقی نخواهد ماند.