ارتودنسی درمانی مختص دوران نوجوانی نیست و بسیاری از بزرگسالان نیز حتی در سنین بالا از این درمان بهره مند می شوند.پس بهتر است ابتدا کمی در مورد دندان ها توضیح دهیم. دندان ها در بسیاری از افراد در زاویه درست و فاصله مناسب از هم رویش نمی کنند. در بعضی افراد دندان ها ممکن است خیلی نزدیک به هم یا روی هم رویش پیدا کنند و بدین ترتیب نامرتب و شلوغ خواهند بود.

نکته بعدی به تفاوت سایز فک و دندان ها برمی گردد، یعنی امکان دارد فک کوچک بوده ولی دندان ها بزرگ باشند که دراین صورت دندان ها شلوغ به نظر می رسند. برعکس این حالت هم باعث می شود، بین دندان ها فاصله ایجاد شود. هدف ارتودنسی پیشگیری  شناسایی مشکلات دندان‌های کودک شما و رفع این مشکلات قبل از جدی یا دائمی شدن آن‌ها است.ارتودنسی پیشگیری می‌تواند با کمک به حفظ وضعیت ایده‌آل دندان‌ها در دهان، مانع شکل‌گیری مال اکلوژن‌ها شده یا باعث کاهش آن‌ها می‌شود.

اگرچه در زمانی که دندان‌های شیری وجود دارند، انواع مختلفی از مشکلات دندانی ممکن است به وجود آید، با این حال تنها تعداد کمی از این مشکلات واقعاً به درمان نیاز دارند. همچنین، در مواردی که به درمان زود هنگام نیاز است، مراقبت‌های محدود و پیشگیرانه ارتوپدی و اورتودنسی به بیماران خردسال، خصوصاً آن‌هایی که دچار ناهنجاری‌های فک، بایت‌های مخرب، عادات مضر و مشکلات اجتماعی (اعتماد به نفس) هستند کمک زیادی می‌کنند. توصیه می‌شود به محض مشاهده اولین مشکل ارتودنسی کودکان ، به یک ارتودنتیست مراجعه شود. البته، در کل توصیه می‌شود تمام کودکان حداکثر تا ۷ سالگی برای اولین بار به ارتودنتیست مراجعه کنند.

درمواردی مانند، افتادن و از دست دادن زود هنگام دندان های شیری یا دائمی، برخی از انواع مشکلات پزشکی، تصادف و عاداتی مثل مکیدن شصت دست و… هم می تواند منجر به بروز این اختلالات شود. در آخر اینکه افراد زیادی که دچار نامرتبی دندان هستند گاهی با ظاهر خود مشکل دارند. ارتودنسی دندان به آنها کمک می کند لبخند زیباتری داشته باشند.

ortodensi

هدف ارتودنسی همیشه زیبایی دندان نیست

درمان های ارتودنسی همیشه برای ردیف کردن دندان ها و زیبایی نیست. در خیلی موارد انجام دیگر درمان های دندانپزشکی نیازمند آماده سازی ارتودنسی است. این درمان ها بویژه در افراد میانسال یا مسن تر انجام می شود. مهم ترین مثال در این موارد فضاهای اضافی در فک، درمان های جایگزینی مثل ایمپلنت و درمان های مرتبط با صدمات است. در این موارد هدف درمان های ارتودنسی براساس نیاز بیمار طراحی می شود. بریسهای فلزی و سیم کشی دندان متداول‌ترین نوع بریس‌های مورد استفاده بیماران هستند. بریس‌های فلزی امروزی بسیار کوچک‌تر، مسطح‌تر و راحت‌تر از بریس های قدیمی‌تر هستند. بیماران در هر سنی از ارتودنسی فلزی برای دستیابی به دندان‌هایی صاف و لبخندی زیبا استفاده می‌کنند.

عوارض ارتودنسی

درمان ارتودنسی مانند هر درمان دیگری در حوزه علم پزشکی و یا دندانپزشکی می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد که آگاهی از انها در مورد تصمیم گیری شما نسبت به انجام درمان می تواند حائز اهمیت باشد. این عوارض شامل سه دسته می شوند:
1- عوارض ناشی از سوء درمان: توجه داشته باشید که درمان ارتودنسی ثابت، یک فرآیند درمانی کاملا تخصصی است که انحصارا باید توسط فردی که عنوان متخصص ارتودنسی را دارد صورت گیرد. از آنجایی که احراز این تخصص نیازمند گذراندن آزمون ورودی فوق العاده سنگین و نیز طی دوره ۳ الی ۴ ساله آموزش تخصصی در دانشگاههای معتبر می باشد، بدیهی است درمان ارتودنسی ثابت توسط دندانپزشکان عمومی که به شکل تجربی یا با دوره های غیر رسمی چند روزه اقدام به چنین کاری می نمایند ممکن است عوارض مصیبت بار و بعضا” غیر قابل برگشتی داشته باشد.
2- عوارض ناشی از سوء همکاری بیمار:همانطور که در بخش های دیگر ذکر شد پوسیدگی و بد رنگی دندان ها، التهاب و تورم لثه ها منجر به جراحی لثه، کندی پیشرفت درمان و یا شکست درمان عوارضی هستند که در صورت عدم همکاری شما در رعایت دستورات مختلف ارائه شده توسط ارتودنتیست می تواند بروز کند.
3- عوارض ناخواسته:گاهی اوقات -البته به ندرت- صرفنظر از مهارت و تخصص پزشک و همکاری بیمار عوارض ناخواسته ای نظیر تحلیل مختصر استخوان پیرامون دندان ها، تحلیل لثه، تحلیل ریشه دندانها و … می تواند در اثر درمان ارتودنسی بروز کند. توجه داشته باشید احتمال این وقایع بسیار کم است و نباید بعنوان عامل اجتناب از درمان مد نظر قرار گیرد. همانگونه که شما به خاطر احتمال بروز سانحه هنگام عبور از عرض خیابان پیاده روی را ترک نمی کنید!!

هزینه ارتودنسی

هزينه درمانهای ارتودنسی بستگی به ميزان مشکل و نوع درمان دارد.
در صورتيکه درمانهای مرحله اول با پلاکهای متحرک انجام شود هزینه ارتودنسی کمتر خواهد بود ، البته بسته به شدت مشکل و تعداد پلاکهای مورد استفاده مقداری اين هزينه متغير خواهد بود . حدود 30 درصد اين هزينه در ابتدا پرداخت شده و مابقی ظرف 6 ماه بايد تسويه شود . البته در اکثر موارد درمانهای فاز اول بيش از اين مدت (گاها تا 2 سال ) طول می کشد(چون تا رويش تمام دندانهای دائمی بايد بيمار تحت کنترل بوده و اقدامات لازم انجام شود) که ديگر نياز به پرداخت هزينه اضافی در اين مرحله از درمان نمی باشد.
پس از رويش تمام دندانهای دائمی درمانهای مرحله دوم که همان درمانهای ثابت ارتودنسی است انجام می شود .البته در صورتيکه افراد در سنين بالاتر مراجعه کرده باشند مستقيما وارد اين مرحله از درمان می شوند. مراحل ارتودنسی حدود 18-24 ماه طول کشيده و هزينه های بالاتری نسبت به درمانهای متحرک دارند .در اين درمانها نيز 30 درصد هزينه در ابتدا و مابقی به صورت اقساط ظرف يک سال پرداخت می شود. الباقی درمان بدون دريافت هزينه انجام خواهد شد.در صورت انجام درمانهای ارتودنسی نامرئی با براکتهای سراميکی مقداری هزينه درمان ارتودنسی ثابت افزايش خواهد يافت.
در بيمارانی که نياز به درمان ارتودنسی همراه با جراحی فک دارند مقداری هزينه درمان ارتودنسی چون در دو مرحله قبل و بعد از درمان انجام می شود بيشتر خواهد بود و هزينه درمان جراحی که توسط جراح فک و صورت انجام می شود ارتباطی به هزينه های ارتودنسی نخواهد داشت.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس