هر زانو دو مینیسک دارد: داخلی و خارجی . مینیسک ها از جنس بافت فیبروکارتیلاژ بسیار محکم و مرتجع می باشند. آن ها مانند بالشتکی در بین دو استخوان اصلی تشکیل دهنده مفصل زانو، یعنی بین استخوان ران و ساق قرار گرفته وظیفه اصلی آن ها جذب شوک های ضربه ایست که به زانو وارد می شود. در موقع دویدن هر بار که کف پای ما به زمین میرسد، استخوان ساق و ران در محل مفصل زانو بشدت به یکدیگر کوبیده می شوند و مینیسک با قرار گرفتن بین این دو استخوان شدت این ضربه را کاهش می دهد.
آسیب های مینیسک زانو حرکت چرخشی درشت نی در زیر مینیسک صورت می گیرد ، حال آنکه حرکات خم شدن و باز شدن زانو در بالای مینیسک صورت می گیرد.در مقایسه با مینیسک خارجی، نوع داخلی آن به وسیله هیچ عضله ای کنترل نمی شود و در نتیجه هنگام چرخش درشت نی در معرض کشیده شدن و یا تغییر شکل یافتن قرار می گیرد.به همین دلیل هنگام پیچیدگی های ناگهانی و غیر طبیعی مینیسک داخلی فوق العاده آسیب پذیر می باشد.
علل
پارگی و یا درفتگی کامل مینیسک زانو ممکن است در اثر ضربه مستقیم و یا پیچیدگی شدید صورت گیرد. در ورزشکاران صدمه مینیسک زانو داخلی ۹۰ درصد بیشتر از مینیسک خارجی می باشد.دلیل آن ارتباط مستقیم لیگامنت دو طرفی درشت نی با مینیسک داخلی می باشد.یک ضربه شدید که بر جانب خارجی زانو وارد آید باعث نزدیک شدن زانو به صفحه عمودی بدن می شود و در نتیجه ممکن است پارگی مینیسک زانو یا کشیدگی لیگامنت دو طرفی درشت نی اتفاق افتد.
پارگی مینیسک یا کشیدگی لیگامنت دو طرفی داخلی به نوبه خود باعث به حرکت در آوردن مینیسک داخلی می شود.اسپرین کم شدت ولی مکرر زانو باعث کاهش قدرت و ثبات زانو شده و در نتیجه مینیسک ها صدمه پذیر تر خواهند بود.( اسپرین: صدمات وارده بر رباط)
نیروی چرخشی زانو هنگامی که وزن بدن را حمل می کند به آسانی به مینیسک ها آسیب می رساند . چرخش سریع ران در حالی که پاها ساکن هستند می تواند باعث پارگی مینیسک زانو یک قسمت و یا کل آن شود (برای مثال هنگام دریبل بسکتبال مقابل حریف یا چرخش برای زدن توپ تنیس ). اگر پارگی مینیسک جزئی باشد مینیسک از جلو و عقب به زانو متصل می ماند و اگر پارگی وسیع باشد احتمالاً مینیسک بوسیله رشته ای از غضروف آویزان می شود . وخامت پارگی به محل و وسعت آن بستگی دارد.
انواع پارگی منیسک زانو
پارگی مینیسک ها اکثرا در قسمت خلفی یا پشتی مینیسک ایجاد شده و سپس می تواند به قسمت های دیگر آن هم گسترش یابد. این پارگی ممکن است طولی باشد که معمولا از قسمت های خلفی مینیسک شروع شده و می تواند به قسمت های قدامی یا جلویی مینیسک زانو گسترش یابد. این مینیسک که حالا بر اثر پارگی به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم شده می تواند تحت فشار کندیل استخوان ران قرار گرفته و دو قسمت داخلی و خارجی آن از هم باز شود. به این وضعیت باز شده مینیسک پارگی دسته سطلی یا پارگی پاکتی می گویند. ایجاد این وضعیت موجب قفل شدن زانو می شود.(انتهای پایینی استخوان ران بصورت یک برجستگی بزرگ درآمده که این برجستگی خود بصورت دو نیمکره کنار هم است. به هر کدام از این نیمکره ها یک کندیل می گویند)
پارگی مینیسک زانو ممکن است عرضی یا مایل باشد. در این موارد که بیشتر در افراد مسن دیده می شود این پارگی از لبه داخلی شروع شده و به طرف لبه خارجی آن گسترش می یابد. این نوع پارگی معمولا” موجب قفل شدن زانو نمی شود.