با وجود آن که داروهای زیادی برای آرام کردن دندان درد وجود دارد، ولی باید گفت این درد به راحتی قابل تحمل نیست.گاهی شما نوشیدنی سرد یا گرمی می‌خورید و ناگهان از درد دندان منقلب می‌شوید، یا خوردن شیرینی شما را برای لحظاتی دچار دندان ‌درد می‌کند. برخی از مردم هم به خاطر مشکلات سینوسی، دندان درد می‌گیرند و آن زمانی است که تنها دندان‌های بالای آنان درد می‌گیرد.
گاهی اوقات هم ساییده شدن دندان، شما را به دندان درد می‌اندازد که در این صورت معمولا حساس شدن دندان برایتان مشکل ساز شده و باعث درد می‌شود.برخی از انواع این دندان دردها احتیاج به رسیدگی فوری دارند.دندان دردهایی که شما را نیمه‌ی شب از خواب بیدار می‌کنند و یا حتی کارایی روزانه شما را به حد صفر می‌رسانند، آن دسته از مشکلاتی هستند که باعث می‌شوند شما سریعا به دندانپزشک مراجعه کرده و تقاضای کمک کنید. این دردها معمولا به دلیل رسیدن چرک (عفونت) به عصب دندان رخ می دهند.
دندان‌درد می‌تواند در اثر شکستگی دندان، عفونت لثه و دندان، آبسه ریشه دندان به‌علت گسترش پوسیدگی دندان (حتی پرشده) به داخل قسمت مرکزی دندان اتفاق بیفتد.
در صورتی‌که لثه‌ی نزدیک دندان، قرمز، متورم و دردناک باشد و یا اینکه حفره دندان قابل دیدن باشد، علت دندان‌درد واضح است.
اگر به کانون درد مشکوک بودید، ضربه زدن آرام با دسته یک قاشق موجب درد شدید در دندان درگیر می‌شود.
برای درمان دندان درد هر چه سریع تر به پزشک مراجعه شود وبرای  کاهش درد دندان، آسپیرین را روی دندان‌تان نگذارید، بلکه آن را با آب بخورید. گذاشتن آن روی لثه می‌تواند آن را زخم کند که بهبود آن 3 تا 4 روز طول می‌کشد.

چرا دندان درد در شب ها بیشتر است؟

با توجه به توضیحی که در مورد علت دندان درد دادم، باید بگویم شب ها وقتی به حالت درازکش و خوابیده هستیم، فشار کل ناحیه ی سر و داخل رگ ها افزایش پیدا می کند. ولی در حالت ایستاده این فشار کمتر است. همین امر باعث می شود که رگ های موجود در اتاق پالپ فشارشان افزایش پیدا کرده و در نتیجه فشار داخلی پالپ دندان بیشتر شود و دندان درد هم به همان نسبت افزایش پیدا کند.
به همین علت بیماری که دندان درد دارد، شب ها بلند می شود و مدام قدم می زند تا صبح شود، چون به محض خوابیدن دردش تشدید می شود و وقتی قدم می زند (چون ایستاده است) دردش کاهش می یابد

با این کارها از دندان درد پیشگیری کنید:

– برای پیشگیری از دندان درد گودکان ، کودک باید بعد از دو تا سه سالگی، مرتباً توسط دندانپزشک معاینه شود.
– کودک باید دندانش را حداقل یک بار در روز مسواک کند.
– اگر در ناحیه‌ای زندگی می‌کنید که، فلوراید به آب اضافه نشده است، مصرف مکمل‌های فلوراید الزامی است. بدین‌منظور با دندانپزشک خود مشورت کنی

پرکردگی دندان آسیب دیده

پرکردگی های تاریخ گذشته دندان های ترمیم شده، برخلاف دندان های سالم، عمر کم تری دارند. مفید ترین طول عمر برای پرکردگی آمالگام، 15سال در نظر گرفته می شود. اتفاق های مختلفی ممکن است برای یک پرکردگی دندانی بیفتد و بنابراین دندان های پرشده هم حتما به طور مرتب معاینه شوند.

اگر مراحل پرکردن دندان شما به اتمام رسیده و دندانتان به طور دائم پر شده است. اکنون باید این نکات را در نظر بگیرید:

دندان پرشده ممکن است حساس شده باشد. معمولا دندان هایی که به کمک کامپوزیت ها پر می شوند حساس ترند اما دندان های پرشده با آمالگام هم ممکن است به فشار، گرما، سرما یا شیرینی حساس باشند. این حساسیت در بیشتر مواقع طی یک تا دو هفته بعد از ترمیم دندان برطرف می شود اما اگر این حساسیت شدید دندان طول کشید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
هرگاه بعد از اتمام پرکردن دندان، بی حسی تان کاملا برطرف شد، دقت کنید و ببینید آیا پرکردگی دندان شما مناسب است یا نه. به عبارتی باید ببینید ایا احساس چیز اضافه ای روی دندانتان می کنید که نمی گذارد دندان های دیگرتان به خوبی به هم برسد یا نه. اگر پرکردگی شما بلند است هرچه سریع تر برای اصلاح آن به دندانپزشک مراجع%:/.-20کنید زیرا وجود یک پرکردگی بلند در دندان ممکن است باعث دردهای شدید همان دندان یا مشکلات مفصل گیجگاهی فکی در طولانی مدت شود.
اگر دندان شما به کمک کامپوزیت یعنی همان مواد همرنگ دندان پر شده معمولا در همان جلسه ترمیم این دندان پرداخت هم می شود. اما دندان هایی که به کمک آمالگام پر می شوند باید بعد از 24 ساعت از پایان ترمیم دندان، پرداخت شوند.

اگر دندان شما با آمالگام پرشده تا دو ساعت بعد از پر شدن دندانتان به جز مایعات چیزی نخورید. بعد از پرکردن دندان غذاهای نرم مصرف کرده حتی الامکان از جویدن غذا با سمتی از فک که دندان در آن پر شده، اجتناب کنید. 24 ساعت طول می کشد که آمالگام به حداکثر سختی خود برسد. بعد از این زمان شما می توانید با اندکی مدارا، با دندان پرشده تان، مثل یک دندان عادی رفتار کنید.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

Call Now Buttonتماس