عمل جراحی زیبایی بینی میتواند به روش بسته یا باز انجام شود. روش بسته قدمت بیشتری دارد و از سالهای دور که جراحی بینی متداول شد روش تمامی جراحان بود. به تدریج و از حدود ۵۰ سال پیش روش جراحی باز معرفی شده و گروهی از جراحان به آن متمایل شدند.
انتخاب این روشها به سلیقه و تجربه جراح بستگی دارد، گرچه در پاره ای از موارد اکثر آنها روش باز را ترجیح میدهند.
در روش بسته تمام مراحل جراحی از داخل سوراخهای بینی انجام می شود و تمام برشها در داخل بینی است و معمولا جراح با یک دست پوست را بالا نگه داشته و با دست دیگر جراحی می کند .
در روش باز، که برخی آن ا راینوپلاستی نوین می نامند برش کوچکی به شکل w یا پله ای در ناحیه کولاملا ( ستون بین دو سوراخ بینی، دیواره بین دو سوراخ بینی ) داده می شود تا جای آن باقی نماند؛ البته نباید برش هایی را که در کنار پره ها برای کوچک کردن سوراخ های بینی انجام می شود با روش باز اشتباه گرفت، چون برای اصلاح سوراخهای بینی در هر دو روش این برش ها داده میشود.
پس از آن پوست روی بینی کاملا بالا زده شده و دسترسی کامل و دو دستی و دید دو چشمی به تمام اجزای بینی حاصل می گردد . معمولا کمک جراح پوست را بالا نگه داشته و جراح با هر دو دست خود کار می کند و لذا توانایی وی در انجام مانورهای خاص روی بینی بیشتر خواهد بود .
این روش خصوصا در جراحی های مشکل با مسائل پیچیده همچون بینیهای پیچ خورده و یا با عدم تقارن شدید یا بیماران با ناهنجاری های مادر زادی مثل لب شکری و باز سازی بینی های آسیب دیده استفاده می شود. پس از اتمام جراحی پوست به محل اصلی خود برگردانده شده و با کمک اسپلینت (Splint) ساختمان بینی محافظت می گردد.
مزایای روش جراحی بسته بینی
۱- برش پوستی در ناحیه کلوملا را ندارد.
۲- زمان عمل کوتاه تر است.
۳- تورم بعد از عمل کمتر است.
مزایای روش باز جراحی بینی
۱- دید بهتر جراح عمل بینی
۲- توانایی برای انجام عمل در بینیهای مشکل
۳- سهولت در گذاشتن گرفت های غضروفی و استخوانی یا پروتز ها
۴- قابلیت یادگیری آسان تر
معایب روش باز یکی برش پوستی در ناحیه کالوملاست. البته در دست جراحان باتجربه پس از مدتی محل این برش به سختی دیده میشود. اشکال دیگر آن تورم بیشتر است که گاهی بخصوص در بینی های گوشتی تا یک سال هم باقی میماند ولی اگر بیمار قبل از عمل کاملا توجیه شود این نیز مشکلی ایجاد نمیکند.