انواع ترميمهاي دنداني
2 نوع ترميم دنداني وجود دارد:
مستقيم
غير مستقيم
ترميمهاي مستقيم: در يك جلسه، بلافاصله پس از تراش و آماده سازي حفره، در محل قرار داده مي شوند، مثل آمالگام، گلاس آينومر، رزين آينومر و بعضي ترميمهاي رزين كامپوزيت.
ترميمهاي غير مستقيم: معمولاً نياز به دو يا چند جلسه درمان دارند. در جلسه اول، دندانپزشك دندان را تراش داده و آماده مي سازد و از ناحيه اي كه بايد ترميم شود، قالبي تهيه مي كند، قالب به لابراتوار دندانپزشكي فرستاده مي شود كه ترميم را در آنجا مي سازد. در جلسه بعدي، دندانپزشك ترميم آماده شده را به حفره با سمان مي چسباند و در صورت لزوم آن را تصحيح مي نمايد. مثل اينله، انله، ونيرها، روكشها و بريج هاي ساخته شده از طلا، آلياژ هاي فلزي، سراميك يا كامپوزيت.
دوام يك پر كردگي به چند عامل بستگي دارد :
+وسعت وعمق پر كردگي و كلفتي يا نازكي ديواره هاي سالم دندان كه در اطراف پر كردگي وجود دارد .(دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شکننده با آن خصوصاً در تر میمهای بزرگ نظیر پسته ، فندق ، یخ ، ته دیگ ، استخوان ، شکلاتهای سفت ، آب نبات و… مجاز نمیباشد زیرا باعث شکستن ترمیم یا دیواره های باقیماندۀ دندان میگردد)
+رعايت بهداشت دهان و دندان (بعد از پر کردن دندان ، دندان می توانند مجداً پوسیده شوند بنا براین رعایت بهداشت دهان و دندان نظیر مسواک زدن و کشیدن نخ دندان ومصرف دهان شويه الزامیست )
+نوع تغذيه(از نظر مصرف مواد غذايي شيرين وغذاهاي سفت )
+رابطه دندانها با يكديگر( در موارديكه تعدادي از دندانهاي آسيا از دست رفته باشند فشارهاي جويدن بيشتر به دندانهاي جلو منتقل شده و احتمال شكستن يا كنده شدن ترميم بيشتر مي شود .
در موارديكه لبه دندانهاي جلو توسط مواد همرنگ ترميم گردد احتمال شكستن در اثر خوردن مواد غذايي سخت خيلي زياد است ).
+دقت و مهارت دندانپزشك .
+نوع ماده پر كننده (سفيد يا نقره اي ، شركت و كشور سازنده مواد )
+عادات بيمار (مثل دندان قروچه ،روي هم فشردن دندانها به طور ناخود آگاه )
+ كسانيكه دندان هاي خود را با مواد سفيد و همرنگ ترميم مي نمايند لازم است بهداشت دهان بهتر و كامل تري داشته باشند مرتب از نخ دندان استفاده کرده و مواد قندي و شيرين كمتري در طول شبانه روز مصرف نمايند .

عصب کشی یا نه؟
تا هنگامی که پوسیدگی به پالپ دندان ( که عوام به آن عصب دندان میگویند ) نرسد میشود دندان را بدون درمان ریشه ( که عموما به آن عصب کشی میگویند ) پر کرد و این ربطی به عمق پوسیدگی ندارد. پس بهتر است هرچه زودتر دندانهای پوسیده را پر کرد تا پوسیدگی به عصب نرسد.البته پوسیدگی دندان تنها عامل مسبب عصب کشی نیست و ضربه و مشکلات لثه و شکستگی دندان نیز می تواند باعث اسیب عصب دندان شود
عصب کشی دندان
عصب کشی دندان که همان درمان کانال ریشه است مانند هر نوع مراقبت و اقدام زمان مناسبی دارد که زودتر و دیرتر انجام شدن ان می تواند سلامت دندان ها را به خطر بیاندازد. این نوع درمان روی کانالهای ریشه توسط دندان پزشک انجام می شود که در ادامه شرح داده شده است.
درمان کانال ریشه که در اصطلاح عام عصبکشی نامیده میشود، به وسیله دندانپزشک روی کانالهای ریشه که داخل دندانهای طبیعی قرار دارند، انجام میشود. سوالی که همیشه بیماران از ما میپرسند، این است که چه زمانی عصبکشی برای دندانها لازم میشود؟ آیا هر دندانی که درد میکند باید عصبکشی شود؟ آیا ممکن است دندانی که درد ندارد عصبکشی نیاز داشته باشد؟ در این مطلب، پاسخ این پرسشها را خواهید گرفت.