straighten-your-hair-naturally

درحال حاضرتنها موهای راه درمان وترمیم ازدست رفته استفاده از پیوندموی طبیعی است که این پیوند درنواحی مختلف ازجمله(سر – ابرو – ریش – سبیل – مژه – نواحی اسکار) قابل انجام است . کاشت مواولین بار درسال 1939توسط پزشک ژاپنی آقای دکتر Dr.Okuda مطرح وسپس درسال 1959توسط پزشک آلمانی عملی گردید. درسالهایی که گذشت تجارب وروش های متعددی موردآزمایش قرارگرفت ودرنهایت امروزه بابهرگیری ازتکنولوژی جدید از دسته های کوچکترمو موسوم به میکروگرافت استفاده می شود که سبب نتایج رضایت بخش وظاهری طبیعی شده است وامری که تاچندی پیش حتی تصورش هم دشواربود امروزه تبدیل به یکی ازاعمال جراحی سرپایی وبسیار سبک شده است که برپایه برداشت سالم ریشه های موی شخص وکاشت آنها درنقاط مورد نظر استوار می باشد.واکنش فولیکول(پیاز) موهای موجوددرنقاط مختلف سر نسبت به عوامل آندروژنیک (هورمونی – ارثی) یکسان نمی باشد وموهای موجود درنواحی جلوووسط سرنسبت به عوامل فوق حساس بوده ودچار ریزش می شوند ولیکن موهای موجود در پشت و دور سر نسبت به این عوامل مقاومت بسیار بالایی دارند و تقریبا فاقد ریزش می باشند.در روش پیوند موی طبیعی جهت جایگزین کردن موهای از دست رفته از فولیکول موهای موجود در نواحی مقاوم به ریزش (پشت و دور سر) استفاده می شود.بنابراین فولیکول یا پیاز موی پیوند شده نه تنها یک موی کاملا طبیعی است بلکه تقریبا تا پایان عمر باقی مانده و نسبت به ریزش مقاوم می باشد.

با توجه به اینکه فولیکول موهای برداشت شده در هر ناحیه از پوست بدن قابل رشد می باشند لذا میتوان به راحتی این عمل را در نواحی مختلف بدن از جمله سر ، ابرو ، ریش، سبیل ،مژه،و یا حتی در نواحی جوشگاه (اسکار) ناشی از زخم ها و یا سوختگی ها نیز با موفقیت به انجام رسانید و خوشبختانه موهای جدید نیاز به مراقبت دارویی و غیر دارویی خاصی نداشته و مادام العمر رشد خواهند کرد واین موها را مانند موهای دیگر می توان شست و حالت داد و کوتاه کرد.

در گذشته اندازه گرافت ها بزرگ بوده که نتیجتا موهای کاشته شده نمای عروسکی و غیر طبیعی پیدامیکرد ولی امروزه عمل کاشت مو با چنان دقت و ظرافت بالا و با ایجاد مدل طبیعی رویش مو(زنانه و مردانه)انجام میشود که حتی آرایشگران مجرب نیز بعضا متوجه کاشته شدن موها نمی شوند.پیوند مو توسط تیمی مجرب وحرفه ای که مدتها در این امر تبحر یافته اند و با جدیدترین متد و وسایل موجود در  دنیا و تحت شرایط کاملا استریل و بهداشتی و تحت بی حسی موضعی انجام می شود بطوریکه نه تنها بیمار در طول عمل هیچ گونه دردی حس نخواهد کرد بلکه کاملا هوشیار بوده و در صورت تمایل در جریان کلیه مراحل عمل قرار خواهد گرفت.

گرافت

بطور طبیعی موها نه بصورت تکی بلکه به شکل واحدهای فولیکولی از پوست سرخارج می شوند. هر واحد فولیکولی از۳- ۱ تارموی ضخیم،۲- ۱ تارموی کرکی، اعصاب و عروق خونی، بافت چربی نگهدارنده و عضله مخصوص مو تشکیل شده است. تراکم واحد فولیکولی در پوست سرآسیایی ها بطور متوسط یکصد عدد در هر سانتیمتر مربع است که اکثرآنهادارای دو تارمو هستند. حدود بیست درصد واحدهای فولیکولی فقط دارای یک تارمو می باشند. هر شخص بطور متوسط دارای ۱۵-۱۲ هزار واحد فولیکولی در پشت و طرفین سر می باشد که می توان پنجاه درصد آنها را بدون اینکه طاسی درمحل برداشت مشخص گردد، برداشت نمود. پس بانک موی یک فرد نرمال حدود ۱۵-۱۲ هزار تار مو جهت کاشت به دست می دهد. البته در مورد این آمار و ارقام اما و اگرهای زیادی وجوددارد و لذا هیچگاه به تبلیغات دروغین افراد در مورد برداشت تعداد زیادی مو اعتماد نکنید و حقیقت امر را فقط از متخصصین پوست متبحر در کاشت مو جویا شوید.

روش های کاشت

روش FUT

 در این روش با برش جراحی یك برش یا استریپ با ابعاد متناسب با شرایط بیمار و تعداد موهائی که  به طور تخمینی برای پوشش دادن ناحیه ی طاسی مورد نیاز است، از ناحیه ی پشت سر برداشته شده و به زیر میكروسكپ های مخصوص منتقل شده و به دقت به قطعات بسیار ریزی كه حاوی فولیكول ها(پیاز مو) یك تا سه تار موئی هستند، تقسیم می شوند. سپس این گرافت ها به ناحیه ی گیرنده منتقل شده و در سوراخ هائی كه قبلاً به دقت در این ناحیه طراحی شده اند، قرار داده می شوند و

مزایای این روش: سریع بودن كار و امكان كاشت مو در یك جلسه، امكان ایجاد تراكم مناسب در افراد با درجات بالای طاسی و احتمال بالای پایداری پیوندها

 معایب آن: ایجاد برشی بزرگ در ناحیه ی پشت سر كه احتمال باقی ماندن اسكار یا جوشگاه در آن وجود دارد، كاسته شدن حجم بانك مو به نحوی که در مراحل بعدی برای پیوند مجدد مو بیش از یک و یا حداکثر دوباردیگر نمی توان از بانک موی فرد برای ایجاد تراکم استفاده کرد، وجود خونریزی، محدودیت انجام آن در كسانی كه پوست سرشان قابلیت متسع شدن را ندارد یا در مراحل اولیه ی ریزش مو قرار دارند.

روش FIT

 در این روش به كمك ابزاری به نام پانچ كه قطری حدود یك میلی متر دارد و با حالت دورانی وارد پوست ناحیه ی برداشت می شود، واحدهای مو یك بعد از دیگری از ناحیه ی پشت سر خارج شده و پس از جمع آوری گرافت ها، كاشت به شیوه ی قبل الذكر انجام می شود. این روش در اکثریت قریب به اتفاق موارد توسط تکنسین های آموزش دیده و به روش دستی و با دقت بالا انجام می شود ولی موتورهای مخصوصی نیز وجود دارند که با دور بالا و سرعت زیاد می توانند گرافت ها را استخراج کنند که به دلیل تیز بودن و احتمال آسیب رساندن به عمق فولیکول مو کاربرد وسیعی در این حوزه نیافته اند.

مزایای این روش: امكان برداشت موهای بیشتر در جلسات متعدد و متوالی، امكان انجام در افرادی كه به دلایلی از قبیل عدم تمایل به انجام جراحی، داشتن اسکار (جوشگاه) و یا کم بودن مساحت  منطقه ی دهنده ی پیوند در اثر عمل FUT قبلی دیگر كاندید انجام FUT نیستند، امکان انجام آن در اشخاصی که تراکم موی ناحیه دهنده ی پیوند اندک است، خونریزی بسیار كم، عدم نیاز به پانسمان و مراقبت اختصاصی از زخم و عدم باقی ماندن اسكار.

معایب FIT: طولانی بودن زمان انجام آن، احتمال آسیب رسیدن به ناحیه ی زاینده ی ریشه ی مو در حین برداشت با پانچ، محدودیت تعداد برداشت در یك جلسه و كاهش زمان حیات پیوندها در اثر طولانی بودن روند كار.

سن

معمولا آقایان 18 تا 25 ساله کاندید مناسبی برای کاشت مو نمی باشند بجز موارد خاص با نظر پزشک زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آنها پیش بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امکان پذیر نمی باشد.اگر در یک فرد جوان با موی کم پشت ناحیه پیشانی با یک جلسه پیوند موبنا به در خواست خود فرد یک خط رویش موی جدید که پرتر و پایین تر از خط طبیعی است ایجاد شود این عمل بسیار فرد را راضی می کند ولی این رضایت موقتی خواهد بود زیرا بعدا با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت این خط جدید میزان طاسی او تا حدی گسترش یافته که موهای باقی مانده در پشت سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید او ایجاد کند. این افراد بهتر است از داروهای ضد ریزش مو، PRP و مزوتراپی استفاده نموده و در سالهای بعدی مراجعه نمایند. لازم به ذکر است در مورد پیوند موی خانمها مسئله سن مطرح نیست.

مراقبت های بعد از کاشت

– در پایان عمل  بیماران به دلیل خستگی و گیجی ناشی از چند ساعته بودن عمل و مصرف  قرص های دیازپام ، دقت لازم و کافی را برای رانندگی ندارند و ترجیحا” توصیه می شود که روز عمل با خود اتومبیل به همراه نیاورند.

–  در کاشت به روش FUT ، بعد از اتمام جراحی، بیماران در ناحیه پشت سر دردی را حس می کنند که ناشی از برشیست که در جهت برداشت مو ایجاد شده است. اشخاص برای رفع این درد می توانند از مسکن های معمولی و یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کنند.

–  بعد از اتمام جراحی، سر بیمار پانسمان می شود که از موهای کاشته شده محافظت کند. بیمار باید در تمامی حالات بخصوص شبها موقع خواب از این پانسمان به خوبی مراقبت کند، چراکه اگر پانسمان روی پوست سر کشیده شود باعث بیرون آمدن موها از ناحیه کاشت خواهد شد.

–  لازم است که برای جلوگیری از تورم پیشانی و کاهش فشار وریدی و لنفاتیک در سر و گردن، بیماران چند شب اول بعد از جراحی کاشت مو به صورت نیمه نشسته (45 درجه) بخوابند و البته خوابیدن به پهلوها مشکلی ندارد اما خوابیدن به روی شکم باعث ایجاد ورم در ناحیه پیشانی خواهد شد.

– یک روز بعد از عمل در کلینیک پانسمان برداشته می شود و موها با شامپو شسته شده و دوباره پانسمان می شود. بعد از آن با آموزشهایی که به شخص داده می شود می تواند در منزل موها را شامپو کرده و پانسمان کند .لازم به ذکر است که این پانسمان باید هر روز تعویض شود و بعد از هر تعویض باید موها با شامپو شسته شود که این امر نه تنها باعث عفونت نمی شود بلکه خود از بروز عفونت و چربی و شوره  سرجلوگیری می کند.بیماران می توانند از شا مپوبچه یا شامپوی معمولی برای شستشوی سر استفاده کنند و نیاز به شامپوی خاصی نیست و باید کل سر با ملایمت و بدون فشارشسته شود.سشوار داغ برای موها مضر است و به هیچ وجه نباید استفاده شود.

– دوره نقاهت بعد ازعمل ظاهری است، به عبارتی نیازی نیست که افراد استراحت مطلق داشته باشند ،چراکه شخص  معمولا” چند روزی  فقط در ناحیه پیشانی دچار ورم میشود که گاهی این تورم با کبودی مختصری همراه است و البته قابل ذکر است که بعد از عمل این ورم کاملا” طبیعی است.به همین جهت توصیه می شود که ترجیحا” افراد متقاضی کاشت مو یک هفته از محل کارخود مرخصی بگیرند و کسانی که شرایط مرخصی ندارند میتوانند با مصرف کورتون به شکل قرص و یا آمپول دگزامتازون تا حدودی جلوی این تورم را بگیرند و همچنین می توانند دو سه روز اول از گذاشتن کیسه یخ بر روی پیشانی خود (البته نه به صورت طولانی مدت) استفاده کنند.

نتایج

در طی ماه اول بعد از عمل موهای کاشته می ریزند در حالیکه ریشه آنها زیر پوست باقی مانده و ۴ تا ۶ ماه بعد موی جدید از آن رشد خواهد کرد.رشد تمام موهای کاشته شده ۹ تا ۱۲ ماه بعد کامل می شود.موهای جدید تمام خصوصیات خود را ازجمله رنگ،بافت، زاویه، جهت رشد حفظ کرده و جریان خون غنی سر باعث برقراری مجدد تغذیه فولیکولهای کاشته شده می شود.

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس